Dixonin taklaus kurinpitokäsittelyyn − lehdistötilaisuudessa käytiin tiukka sanailu taklauksesta

LIIGA / Haastattelu
Dixon saattaa saada vielä pelikieltoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Stephen Dixonin taklaus Henrik Forsbergiin lähtee eteenpäin Liigan kurinpidolle. Otteluvalvojan mukaan loukkaantumisen aiheuttanut tilanne oli 5+20 minuutin rangaistuksen arvoinen.

Otteluvalvoja Matti Alasentien mukaan Dixonille olisi kuulunut tilanteesta 5+20 minuutin rangaistus, mutta tuomaristo ei nähnyt tilannetta kunnolla. Video lähtee tilanteesta joka tapauksessa eteenpäin pelaajan loukkaannuttua.

Tilanteesta käytiin lehdistötilaisuudessa tiukka sanailu otteluvalvojan ja Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan välillä. Kaikki lähti liikkelle, kun HPK:n Olli Salo kysyi tilanteesta otteluvalvojalta. Salo ei protestoinut tuomiota suuresti, mutta oli pettynyt siihen, että tuomaristo sanoi ettei taklaus osunut pelaajaa päähän. 

- Miten ne eivät muka nähneet sitä? Ihmettelin sitä kommenttia, Salo mietti.

- Mikä siinä muka osui päähän? Oliko se se vauhti vai mikä, liittyi Tapola mukaan keskusteluun.

Tämän jälkeen lehdistötilaisuudessa käytiin puolin ja toisin käsillä sekä koko kropalla demonstroituna tehostettu näytelmä Alasentien sekä Tapolan vuorovedoin. Kaksikko elehti taklattua ja taklaajaa vartalolla pumpaten.

- Pää oli niin alhaalla, se oli varmaan tässä jossain navan korkeudella, sanoi Tapola.

- Pää oli yläriman alapuolella, myönsi Alasentie.

"Jos sä kohotat asemaa ja osut päähän"

Otteluvalvojan mukaan rikkeen Dixonin taklauksesta teki kuitenkin se, että tämä kohotti vartaloaan taklauksessa. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävä selitys Tapolan mielestä.

- Siinä on aika vaikea taklata ettei se osuisi päähän. Pitäisi olla 120-senttinen ettei osu, Tappara-valmentaja kertoi.

- Mikä siihen sitten osui? Millä sä taklaat, jos pää on täällä näin? Pitääkö mennä kyykkyyn, tivasi pöydän viereen kyykkyyn mennyt Tapola.

Alasentie piti kiinni siitä, ettei taklaaja saisi "kasvaa" taklatessaan.

- Jos sä kohotat asemaa ja osut päähän, elehti otteluvalvoja omaa osuuttaan.

- Millä taklaat, jos vastustaja on niin alhaalla? Olisiko pitänyt syöksyä jalkoihin, kysyi otteluvideon eteenpäin lähettämisestä pettynyt Tapola.

- Tietysti pahoillaan olen siitä, että vastustaja loukkaantuu, kiteytti Tapola.

- Ei meidän pelaajamme ihan valmis ollut siihen taklaukseen, mutta tuomari ei voi niin vain tulla sanomaan, ettei osunut päähän, päätti keskustelua vuorostaan Salo.

Salon mukaan Henrik Forsbergin vointi oli edelleen epävakaa, mutta mahdollisesta sairauslomasta ja jatkosta hänellä ei vielä luonnollisesti näkemystä ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle