TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Deschamps manasi käytöskymppiään: ”Tuomarit ottivat kiroiluni henkilökohtaisesti”

LIIGA / Haastattelu
Nicolas Deschamps kuuluu Liigan alkukierroksien floppeihin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Neljäs ottelu, ei vieläkään tehopisteitä isoista minuuteista huolimatta. Tämä alkaa näkyä myös Kärppien ykkössentterinä pelaavan Nicolas Deschampsin kehonkielestä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Deschamps ei kuitenkaan ole neljän ottelun jälkeen heittänyt pyyhettä kehään.

− Kun tulin Liigaan, en tiennyt, mitä odottaa. Kausi on vielä niin alussa, että luulen fanien kyllä pitävän tyylistäni, kunhan tottuvat siihen.

− Meillä on hyvä ketju, tilastot kyllä tulevat sieltä. Pelejä on ollut vasta neljä, en huolehdi tilastoista vielä. Silti, meidän pitää alkaa pelaamaan jatkossa, Deschamps painotti.

Ykkösvitjan keskellä

Deschamps miehittää Kärppien ykkösvitjaa yhdessä Mika Pyörälän ja Patrick Davisin kanssa. Nimekäs kolmikko pelasi hyvin vielä harjoitusottelussa, mutta laiturikaksikon paluupeli loukkaantumisten jälkeen ei vielä sujunut samoissa merkeissä.

− Pelaamme erittäin hyvin molempiin suuntiin ja luemme peliä. Lisäksi "Pattyllä" on erinomainen laukaus. Meillä on ketjussamme vähän kaikkea, monipuolinen kattaus.

− Meillä on minusta hyvä kemia. Meillä oli paikkoja kyllä, mutta maali jäi tekemättä. Siihen meidän täytyy keskittyä.

Kärppien ykkösvitjan ulkomaalaiset hakevat yhteistä säveltä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Deschamps on joutunut Suomessa kovaan höykytykseen. Harjoitus-, CHL- ja liigaottelut ovat lennättäneet Kärppien joukkuetta ympäri Eurooppaa viime viikot.

− Olen hyvässä kunnossa. Meistä pidetään huolta Kärpissä ja palautuminen hoituu kyllä.

Marjamäki: "Kaivataan kärsivällisyyttä"

Kärppiä ei ole tunnettu organisaationa, joka painaa paniikkinappulaa ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen. Päävalmentaja Lauri Marjamäki on samoilla linjoilla Deschampsin kohdalla.

− Deschamps sai Pyörälän ja Davisin takaisin tuohon. Kyllä siitä hyvä tulee, mutta kaivataan kärsivällisyyttä, Marjamäki vaatii.

Mitä sillä kärsivällisyydellä sitten saa?

− Haluan pelata hyvin illasta toiseen. Minulla on nopeutta ja pystyn järjestämään paikkoja hyökkäyspäässä, Deschamps erittelee.

"Tuomarit ottivat kiroiluni henkilökohtaisesti"

Deschampsin ja Kärppien synkkä Tampereen vierailu pimeni entisestään toisen erän lopulla. Tuomaristo vihelsi Kärpille joukkuerangaistuksen, josta kanadalainen ei ollut samaa mieltä.

Deschamps sai mussutuksestaan 10 minuutin käytösrangaistuksen.

- Luulen, että he eivät oikein ymmärtäneet minua. Tuomarit ottivat kiroiluni henkilökohtaisesti. Se oli tiukka tilanne. Kielimuuri on hankala juttu. Minun täytyy ehkä käyttää eri sanoja.

Päävalmentaja Marjamäki näki tuomareiden kohdelleen sentteriään huonosti.

- Deschamps sanoi, että tuomio oli kova ja Heikkinen [päätuomari Lassi] löi kädet lanteille. Sellaista rintakarvojen kasvattelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle