Datsjukin mielessä tappio kuitattiin nopeasti: "Keskittyminen on jo täysin seuraavassa ottelussa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Datsjuk on tuttu näky Venäjän maajoukkueessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan voitosta voittoon kulkenut Venäjä koki MM-kisojen ensimmäisen tappionsa Tšekille. Pavel Datsyukia harmittivat käyttämättä jääneet paikat.

Tšekin ja Venäjän kohtaamisessa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Molemmat joukkueet kävivät vuorovedoin johtoasemassa, ja ottelun kuva olikin varsin tasainen.

Lopulta ratkaisua saatiin hakea jatkoajalta, jonne suunnattiin 3−3-lukemissa. Tšekki oli jatkoajalla niskan päällä, ja onnistuikin niittaamaan ratkaisevan osuman reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Venäjälle tappio oli turnauksen ensimmäinen. Tässä ottelussa venäläisten verkkoon iskettiin myös kisojen ensimmäiset maalit. Pavel Datsjukin huomio oli kuitenkin hänen kipparoiman joukkueensa hyökkäyspelissä. Datsjuk, laidoillaan Kirill Kaprizov ja Jevgeni Dadonov, jäivät ottelussa tehopisteittä, vaikka hyviä paikkoja riitti.

− Molemmat joukkueet pelasivat hyvän pelin tänään. He tekivät paljon virheitä, joista meidän olisi pitänyt rangaista.

Läpi ottelun näkyvimpiä hahmoja olivat olleet Tšekin tuoreet NHL-vahvistukset David Krejci ja David Pastrnak, jotka kuvaan sopivasti ratkaisivat ottelun myös jatkoajalla. Heidän ketjunsa vastasi jokaisesta joukkueen maalista.

Venäjä on tappion vuoksi tällä hetkellä lohkossaan toisena, kun eroa Ruotsiin on kaksi pistettä. Tappiosta huolimatta Venäjän pelissä on ollut runsaasti myös hyvää.

− Turnaus on kuitenkin vasta alussa ja isot pelit tulossa. Keskittyminen on vahvasti jo seuraavassa ottelussa, Datsjuk linjaa.

Datsjukin vastaukset ovatkin varsin tuttuja urheilusta, sillä ajatuksen ei anneta vielä karata ratkaisevana pidettyyn Ruotsi-otteluun. Venäjä kohtaa vielä ennen lohkon päättävää Ruotsi-ottelua Sveitsin ja Slovakian. Joukkue lähtee jokaiseen otteluun ymmärrettävästi voitto mielessä.

− Jokainen haluaa voittaa jokaisen ottelun, mutta täälläkin on runsaasti hyviä joukkueita mukana, konkari pyörittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle