Daniel Paille lyhyellä varoitusajalla Ilvekseen

LIIGA / Haastattelu
Daniel Paille pukee Ilves-sotisovan ylleen ensimmäistä kertaa keskiviikkona.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen tuorein työsulkuvahvistus Daniel Paille saapui Tampereelle sunnuntai-iltana. Mies osallistui ensimmäisiin harjoituksiinsa maanantaiaamuna Hakametsässä.

SM-liigan viimeisenä lähes koko kauden majaillut Tampereen Ilves vahvisti sunnuntai-iltana joukkojaan kolmannella työsulkupelaajalla. Boston Bruinsin laitahyökkääjä Daniel Paille liittyi Maxime Talbotin ja Anders Lindbäckin jo ennalta tähdittämiin tupsukorviin.

28-vuotias kanadalaishyökkääjä saapui Tampereelle sunnuntai-iltana ja osallistui ensimmäisiin harjoituksiinsa heti maanantaiaamuna. Lähtö Suomeen tuli miehelle melko äkkiä.

- Agenttini soitti minulle torstaina, että tällainen mahdollisuus olisi tarjolla ja Ilves olisi kiinnostunut. Joukkuekaverini Tuukka [Rask] kertoi Ilveksestä ja Tampereesta vain hyviä asioita ja lisäksi tunsin Maxin [Talbot] jo etukäteen, joten tänne oli helppo tulla, Paille kertoo.

- Neuvottelut saatiin päätökseen heti torstai-iltana ja lähdin kohti Suomea lauantaina, asiat etenivät siis todella nopeasti.

Ensimmäisissä harjoituksissaan Paille pelasi Talbotin sentteröimässä ketjussa, jossa toisessa laidassa oli amerikansuomalainen Kai Kantola.

- Ensimmäisistä harjoituksista jäi todella hyvä fiilis. Tunnen olevani hyvässä kunnossa ja olen innoissani päästessäni jälleen pelaamaan pitkän tauon jälkeen, Paille toteaa.

- Harjoittelin syksyn Bostonissa neljä kertaa viikossa noin kymmenen muun NHL-pelaajan kanssa, joten fyysisesti en usko pelaamisen tuottavan ongelmia. Tietenkin on sitten eri asia päästä pelirytmiin mukaan, se voi viedä muutaman vaihdon, Paille miettii.

Paille tunnetaan Pohjois-Amerikassa erityisesti puolustavana hyökkääjänä ja alivoimapelin erikoismiehenä. Lisäksi miehen vahvuuksiin kuuluu räjähtävä nopeus.

- Roolini NHL:ssä on erittäin puolustava ja olen erikoistunut tappamaan alivoimia. Suomessa pelataan kuulemani mukaan melko pohjoisamerikkalaista kiekkoa ja pelaajat liikkuvat hyvin. Minun vahvuuksiani ovat nimenomaan hyvä luistelu ja kiekonsuojaaminen, joten tulee olemaan kiinnostavaa nähdä miten pärjään, Paille analysoi.

Tiedät kai, että sinun odotetaan tekevän maaleja?

- No, olen hyvä puolustamaan ja erikoistunut tappamaan alivoimia, Paille naurahtaa toistaessaan edellistä vastaustaan.

- Toivon tietenkin että pystyn auttamaan joukkuetta myös sillä alueella.

Ilves on pelannut erittäin huonosti viime aikoina, eikä pisteitä ole tullut toivottua tahtia.

- Katsoin tilastoja ja YouTube-videoita heti kun selvisi, että voisin olla tulossa tänne. Meillä on selvästi ollut viime aikoina ongelmia hyökkäyspäässä, mutta puolustuspelaaminen on ollut hyvällä mallilla. Ilveksen pelityyli vaikuttaa siltä, että se sopii minulle.

Paille debytoi Ilves-paidassa keskiviikkona, kun edessä on kauden kolmas paikallisottelu naapuriseura Tapparaa vastaan.

- Joukkuekaverini siitä jo mainitsivatkin. Paikalliskamppailut ovat aina parhaita pelejä ja odotan sitä innolla, Paille päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle