Dallas-duo puolivälierästä: "Kanada on nyt joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Varakapteeni Stephane Robidas ottaa jatkopelit rauhallisesti.
Kuva © Timo Savela
Stephane Robidas ja Brenden Dillon uskovat Kanadan löytäneen yhteisen sävelen. Alkulohkopäätös Sloveniaa vastaan oli monella tapaa hyvä kokemus.

Huimista yksilöistä huolimatta Kanada ei ole liiemmin sortunut sooloiluun. Joukkue syöttelee paljon, välillä liikaakin, ja pääsee maalipaikoille enemmän kuin mikään muu joukkue.

- Alussa, esimerkiksi Sveitsiä ja Tanskaa vastaan pelitavastamme puuttui tehokkuutta. Heillä kulki paremmin, koska he olivat pelanneet aiemminkin yhdessä, Stephane Robidas muistelee.

Kanada pelasi ensimmäisen yhteisen ottelunsa MM-avauksessa toukokuun neljäntenä päivänä. Tanska yllätti ensimmäisessä erässä, mutta Matt Duchene ja Steven Stamkos varmistivat voiton.

Sen jälkeen Kanada on mennyt eteenpäin harppauksin. Lopulliselta käännekohdalta näytti Norja-ottelu, jossa kanadalaisten terävyys ja kiekonsiirtely olivat ensimmäistä kertaa ylivertaisia.

Norja-murskaus myös aloitti nykyisen voittojen sarjan, joka on alkulohkovaiheen jälkeen mitaltaan neljä ottelua maalierolla 18-5.

- Olemme kulkeneet pitkän matkan siitä puolentoista viikon takaisesta aloituspisteestä. Olemme nyt parempi joukkue ja se näkyi esimerkiksi nälkäistä Tsekkiä vastaan, Robidas sanoo.

Voittoputken viidestä päästetystä maalista kolme tuli alkulohkon päätöksessä Sloveniaa vastaan. Kanada oli pitkään tappiolla, mutta voitti jatkoajalla.

- Heillä ei ollut mitään hävittävää. NHL:ssä vastaavaa näkee joskus pudotuspelien altavastaajalta. Nyt näimme saman Slovenialta, kovaa luistelua ja karvausta. Se oli vähän erilaista kuin muilla eurooppalaisjoukkueella, jotka enemmänkin odottelivat keskialueella.

Brenden Dillon, joukketoveri Dallasista, oli yhtä mieltä. Dillon oli yksi Kanadan kolmesta maalintekijästä puolivälierien kenraaliharjoituksessa.

- Emme olleet valmiita pelaamaan ensimmäisessä erässä. Liikuimme tahmeasti. Tarvitsimme taas hetken päästäksemme vauhtiin, Dillon arvioi.

- Pienet vastoinkäymiset ovat vain positiivisia. Liian helposti eteneminen ei ole hyvästä. Näyttää siltä, että jokainen joukkue haluaa esittää ehdotonta parastaan Kanadaa vastaan, ensimmäisiä MM-kisojaan pelaava Dillon kommentoi.

Dillon ja Robidas juhlivat nyt punavalkoisissa.
Dillon ja Robidas juhlivat nyt punavalkoisissa.
Kuva © Getty Images

Slovenia-vääntö oli Kanadan seitsemäs ottelu kymmeneen päivään. Puolimahdottomalla intensiteetillä läpitahkottu NHL-runkosarja painoi jaloissa jo valmiiksi, eivätkä MM-kisat ole keventäneet taakkaa.

- Slovenia oli kovempi tekemään töitä ja me olimme huolimattomia puolustusalueella. Ehkä myös aliarvioimme heitä jonkin verran. Väsymys saattoi vaikuttaa siihen, mutta nyt saamme kaksi välipäivää ennen puolivälieriä, toteaa Robidas.

Torstain iltaottelussa Tre Kronoria vastaan ennakkosuosikin paineet ovat kanadalaisilla ja yleisösuosikin paineet Ruotsilla.

Vancouver-tutkapari Daniel ja Henrik Sedinillä roimasti vahvistuneet ruotsalaiset laittanevat puolivälierissä kampoihin enemmän kuin 3-0-lukemin pohjoisamerikkalaisten eduksi päättyneessä alkulohkomittelössä.

- Yksilöt eivät riitä, eikä yhdeltä ketjulta voi odottaa kaiken työn tekemistä. Koko ryhmän pitää vetää yhtä köyttä ja kantaa vastuunsa. Siinä olemme onnistuneet parissa viime ottelussa paljon alkua paremmin, Robidas uskoo.

Kanadakaan ei ole seurannut kilpavarustelua sivusta. Dan Hamhuis matkusti Vancouverista Ruotsiin viikonloppuna. Torstaina kokoonpanoon tulee myös Montrealin P.K. Subban.

- Ruotsi on houkutellut mukaan kovia pelaajia, mutta niin olemme mekin. Siitä tulee kova vääntö, sanoo Dillon.

- Jo alkulohkopeli oli loppuunmyyty, joten puolivälierissä tunnelma tuskin on ainakaan huonompi.

» Lähetä palautetta toimitukselle