Crosby pakottaa ketjukaverinsa uudelle tasolle: "Hän on niin nopea"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Taylor Hall iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kanadan ja Edmonton Oilersin Taylor Hall iski MM-välierien ensimmäisen maalin, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi, kun Kanada otti tyylikkään 2-0-voiton Tšekistä.

Taylor Hall kertoi välierän olleen ketjunsa paras peli. Hallin, Sidney Crosbyn ja Jordan Eberlen muodostama kolmikko vei Kanadan avauserässä johtoon hienolla kuviolla. Crosby syötti Eberlen puolittain läpi, ja Eberle puolestaan taiteili kiekon Hallille. jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin.

− Henkilökohtaisesti isoin peli viiteen vuoteen. Meitä ei oltu haastettu jäällä vähään aikaan, jännitti miten vastaamme siihen. Ensimmäisen kympin jälkeen saimme pelimme rullaamaan, Hall kertoi.

Jo ennen avausosumaa Hall kilautti kertaalleen Ondrej Pavelecin vartioiman maalin kehikoita.

− Luemme toisiamme peli peliltä paremmin. Sid (Crosby) on niin nopea pelaaja, että hän pakottaa ketjukaverinsa nousemaan samalle tasolle. Maalimme oli esimerkki siitä. Kiitos ketjukavereille. Ehkä treenien lopuksi olemme kokeilleet tuollaisia leikkimielessä, Hall vastasi kysymykseen, oliko kuvio harjoiteltu.

Pavelecin venytys ei riittänyt mitenkään.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Maalin syöttänyt Jordan Eberle kuvaili voittomaalin anatomiaa tähän tapaan. 

− Pääsin irti vastustajastani, ja Sid antoi loistavan syötön. Tiesin, että Hall on takanani. Ajattelin, että jos yritän kääntää kämmenelle, Pavelec ehtii väliin, Eberle kertoi.

− Välillä maalillamme oli "kasipalloja", mutta (Mike) Smith torjui hyvin. Ylivoimalla oli paikkoja tehdä vaikka pari-kolmekin maalia, Eberle kuvaili biljardimaisia tapahtumia.

Sunnuntain MM-finaali on 23-vuotaalle Hallille uran ensimmäinen, joten ainakin hänen silmissään MM-kisat ovat arvostettu turnaus.

− Meillä on monta pelaajaa, jotka tavoittelevat ensimmäistä kultaa. Meitä ei ole haastettu vähään aikaan, oli jännitti miten vastaamme siihen. Ensimmäisen kympin jälkeen saimme oman pelimme rullaamaan, Hall kertoi.

− Kuka tahansa vastustajamme onkaan, tiedämme miten pelata. Tietysti, kun tullaan erikoistilanteisiin, täytyy vastustaja tuntea paremmin, Hall kuvaili valmistautumista finaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle