Connor McDavid: "Ei sitä tunnetta voi kuvailla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor McDavid on nostanut tasoaan turnauksen edetessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Välierässä Slovakiaa vastaan kolme syöttöpistettä kerännyt 17-vuotias Connor McDavid odottaa innolla uransa ensimmäistä nuorten MM-kisojen finaalia.

Kuten niin monet muutkin, myös Kanadan nuori supertähti Connor McDavid ylisti Slovakian maalivahti Denis Godlaa välieräottelun jälkeen.

- Hän oli todella uskomaton. Tuntui, että hän venyi kiekon tielle silloinkin, kun sen piti olla jo mahdotonta. Hän piti joukkueensa pitkään mukana pelissä torjunnoillaan.

Alkusarjan avausottelussa Slovakiaa 8-0 löylyttänyt Kanada sai lyötyä välierässä taululle "vain" 5-1-lukemat.

- Tiesimme, että ottelusta ei tule helppo. Ihmiset tuntuivat odottavan meiltä murskavoittoa, mutta me osasimme kyllä odottaa Slovakian pystyvän vastaamaan meidän peliimme. He pelasivat hyvin, mutta pystyimme pitämään päämme kylmänä ja pelaamaan vain omaa peliämme. Se oli tänään tarpeeksi voittoon.

Kanada kohtaa Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä turnauksen loppuottelussa Venäjän. 17-vuotias McDavid odottaa ottelua jo innolla.

- Siitä tulee varmasti unohtumaton ottelu. Se on urani tähän asti suurin ottelu, joten odotan sitä innolla. Meidän täytyy kuitenkin ottaa Venäjä vakavasti, he ovat aina vaarallinen joukkue.

Välierän päättymisestä loppuottelun alkuun on alle vuorokausi aikaa. Lyhyessä turnauksessa pelejä tulee muutenkin useita lyhyen ajan sisään.

- On totta, että meillä ei ole pitkää aikaa palautumiseen. Tämä on kuitenkin se ottelu, jota kaikki ovat odottaneet jo pitkään. En usko, että meillä tulee olemaan ongelmia ainakaan motivaation suhteen.

Edellisen kerran kun Venäjä ja Kanada kohtasivat vuonna 2011 nuorten MM-kisojen finaalissa, sai Kanada kylmää kyytiä johdettuaan ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0. Venäjä iski kolmannessa erässä peräti viisi maalia ja juhli kisojen päätteeksi maailmanmestaruutta.

- Muistan sen, se oli paha ottelu. Mutta se vain näyttää, mihin Venäjä pystyy. Meidän täytyy pysyä pelissä sisällä koko ottelun ajan. Vaikka olisimme niin onnekkaita, että pääsisimme johtoasemaan, meidän täytyy vain jatkaa oman pelimme pelaamista. Venäläiset voivat tehdä mitä tahansa.

Toronton läheltä Richmond Hillistä kotoisin oleva McDavid pääsi tässä turnauksessa ensimmäisiä kertoja pelaamaan Toronton Air Canada Centren jäälle. Hetki oli nuorukaiselle luonnollisesti erityinen.

- Ei sitä tunnetta voi oikeastaan kuvailla, se täytyy vain tuntea. Kun luistelee Kanadan paita päällä jäälle täyden Air Canada Centren hurratessa, se tunne on vain aivan huikea, McDavid kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle