Christoffer Seppelin: "Pisteiden saaminen on ruokkinut itseluottamusta"

MESTIS / Haastattelu
Christoffer Seppelinin alkukausi on sujunut mallikkaasti.
Kuva © Antti Varonen
Hokki-hyökkääjä Christoffer Seppelin on noussut alkukauden aikana kajaanilaisten parhaiden pelaajien joukkoon. Jatkoaika kyseli miehen mietteitä alkukauden otteista niin joukkueen kannalta kuin henkilökohtaisestikin. Samalla kyselimme myös Seppelinin nuoruusvuosista.

Vaasan Sportin kasvatti Christoffer Seppelin aloitti kolmannen kautensa linnapaidoissa kauden pyörähtäessä käyntiin. Mieheltä löytyy kuitenkin kokemusta lajista jo lapsuusvuosista lähtien.

− Neljävuotiaana aloitin jääkiekkoilun Vaasan Sportin kiekkokoulussa. 

Seppelin harrasti monien muiden kiekkoilijoiden tavoin nuoruusvuosinaan muitakin lajeja, mutta jääkiekko vei miehen lopulta mennessään.

− Jääkiekon ohessa pelasin jalkapalloa aktiivisesti 14-vuotiaaksi saakka. Olen myös harrastanut laskettelua ja muutamia vuosia olin mukana telinevoimistelussa.

Alkukaudella Sport-kasvatti ei pystynyt osallistumaan harjoitusotteluihin leikkaushoidon takia, mutta peli on kulkenut siitä huolimatta mallikkaasti.

− Harjoituspelit jäi kesällä tehdyn leikkauksen takia vähälle. Siihen nähden olen alkukauden omaan tekemiseen tyytyväinen.

− Pisteiden saaminen on totta kai tuonut oman lisän ja ruokkinut itseluottamusta. Niitä voisi tietenkin olla enemmänkin, Seppelin jatkaa.

Seppelin toivoo tästä kaudesta tasapainoista ja ehjää, jonka jälkeen on hyvä jatkaa kehitystä koko ajan pidemmälle ja pidemmälle.

− Tavoitteena on pelata nyt ehjä ja hyvä kausi. Tavoitteena tehdä edelleen kovemmin töitä ja mennä kiekkoilijana mahdollisimman pitkälle.

Loukkaantumiset ovat sävyttäneet Hokin alkukautta, joten pelaajat ovat vaihtuneet myöskin Seppelinin ketjussa. Miestä tämä ei ole haitannut, vaan kaikkien kanssa pelaaminen on tuntunut hyvälle.

− Ketjuja on aikalailla jouduttu vaihtelemaan, myös loukkaantumistenkin takia. Olen ollut tyytyväinen kaikkien kanssa pelaamiseen.

"Koko joukkuueen tekeminen jäi alkukaudella aikalailla piippuun"

Seppelin näkee, että Hokin täytyy parantaa peliä lähes jokaisella pelin osa-alueella, jos he mielivät tehdä parempaa tulosta. Puhumattakaan siitä, että joukkue olisi voittajana kevään viimeisissäkin otteluissa.

− Koko joukkueen tekeminen jäi alkukaudella aikalailla piippuun, varsinkin vieraspelien suhteen. Maalien tekemisen tehokkuus on ollut heikolla tasolla ja sitä tulee ehdottomasti parantaa. Joukkueemme tavoite on tällä kaudella voittaa Mestiksen mestaruus.

− Uskon, että tiiviimmällä puolustuspelillä, tehokkaammalla hyökkäyspelillä ja minimoimalla isoimmat virheet teemme parempaa tulosta loppukaudella, Sport-kasvatti summaa.

Mies löytää itsestään vahvuuksia pelaajana, mutta on myös pari heikkoakin kohtaa, jotka vaativat kehitystä.

− Vahvuuteni on luistelu ja puolustuspelaaminen. Voimaa pitää vielä saada lisää ja kehittyä edelleen kiekollisessa pelaamisessa.

Hokki ja Kärpät tekevät suhteellisen tiivistä yhteistyötä, ja varsinkin nuoret pelaajat vaihtavat maisemaa Kajaanin ja Oulun välillä tiuhaankin tahtiin. Seppelin pitää yhteistyötä oululaisten kanssa positiivisena asiana, eikä miestä ole pelaajien vaihtuminen haitannut.

− Yhteistyö Kärppien kanssa on mielestäni hyvä asia. Se on mahdollistanut Kärppien nuorille pelaajille peliaikaa ja Hokin pelaajille avannut ovia Liigaan. Omaan pelaamiseen se ei vaikuta mitenkään.

Hokki-laituri näkee alkukauden tehokkuuden syynä vastuun lisääntymisen lisäksi sen, että erikoistilannepelaaminen on vaikuttanut miehen otteisiin hyvällä tavalla.

− Siihen on varmasti vaikuttanut, kun on saanut enemmän vastuuta. Myös erikoistilanteiden pelaaminen on vaikuttanut positiivisesti omaan tekemiseen, Seppelin päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle