Chad Rau varmisti SaiPan puolivälieräpaikan

LIIGA / Haastattelu
Chad Rau onnistui tärkeään paikkaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisumaalin iski yhdysvaltalainen Chad Rau. Osuma oli tyypillinen pudotuspelimaali, päädystä pompannut kiekko käytännössä tyhjään maaliin.

SaiPa oli hieman vaikeuksissa villi kortti -kierroksen Porin-ottelun jatkoajalla. 2−1-voitossaan lappeenrantalaiset iskivät molemmat maalit kesken Ässien pienen painostuksen.

Ennen kuin viisi minuuttia jatkoerää umpeutui, pääsi Chad Rau aloittamaan lappeenrantalaisjuhlat. Rony Ahonen heitti kiekkoa ässäpäätyyn, ja Rau niittasi ottelun maalin takaa pompanneesta syötöstä.

− Ahonen teki loistavaa työtä siniviivalla, ja uskon hänen yrittäneen tuota syöttöä, iloitsi Rau.

Toronto Maple Leafsin varaus Rau on pelannut Pohjois-Amerikassa pääosin Minnesota Wildin organisaatiossa. Vahvasti suomalaisväriäkin sisältäneessä joukkueessa hän pääsi kokeilemaan myös NHL:ssä yhdeksän ottelun ajan, mutta pääosin aika kului AHL:ssä.

− Olen tykännyt pelata Suomessa. Mielestäni peli muistuttaa jonkun verran pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa. Fyysisyyttä ja vauhtia on paljon, vertaili Rau.

− Pelasin aikanaan Brian Salcidon kanssa samassa joukkueessa ja pelasin myös paljon Mike Heddeniä vastaan. On hienoa vääntää samojen kavereiden kanssa täälläkin.

Tiiviin ottelutahdin aiheuttama kuorma tuntui myös pelin ratkaisseen hyökkääjän kropassa.

− Myönnän, että nyt olen väsynyt. On tärkeää saada huilia, sillä muut ovat levänneet jo jonkun aikaa.

− Matkan rasitus oli toki molemmille sama.

Rau antoi kunniaa myös vastustajan kamppailupelaamiselle. Voitto ei tullut helposti.

− Vastus oli erilainen viime peliin verrattuna. Meillä oli kyllä paikkoja varsinaisella peliajallakin, mutta maalivahti otti hyviä torjuntoja.

− Olen väsynyt, mutta onnellinen.

SaiPan hyökkääjällä ei ollut täyttä varmuutta pudotuspelien jatko-ohjelmasta. Tuleva vastus ei ollut vielä selvillä, koska Tampereen-pelikin venyi jatkoajalle.

− Kärpät ja Tappara ovat molemmat kyllä hyviä joukkueita, arvioi Rau.

» Lähetä palautetta toimitukselle