Casey Mittelstadt loisti tulevassa kotihallissaan: ”Hieman hauskempi pelata”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mittelstadt viimeisteli kaksi Yhdysvaltojen yhdeksästä osumasta Tanskan verkkoon.
Yhdysvallat ryöpytti Tanskaa tapaninpäivän iltaottelussa lukemin 9-0. Kaksi kisaisäntien maaleista viimeisteli Casey Mittelstadt.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Casey Mittelstadtilla luisti Tanskaa vastaan. 19-vuotias Mittelstadt viimeisteli ottelussa kaksi maalia heti avauserässä ja esitti muutoinkin vahvoja otteita.

Yhdysvallat pyyhki Tanskalla jäätä lopulta lukemin 9-0, joten voittajasta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä. Heti avauserän jälkeen tilanne oli jo 5-0 ja ottelu käytännössä pelattu.

Tanska ei kuitenkaan lukeudu turnauksen ennakkosuosikkeihin, joten kyseisen koitoksen perusteella on vaikea tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä kisaisäntien todellisesta iskukyvystä. Tietynlainen myrskyvaroitus Tanska-voitto silti oli.

"Kun lähden turnaukseen, odotan itseltäni paljon ja haluan näyttää parasta osaamistani"

- Ensimmäisen pelin perusteella on vaikea sanoa, mitä odottaa, Mittelstadt kommentoi myöskin nöyrästi.

Buffalo Sabres varasi Mittelstadtin viime kesänä numerolla kahdeksan. Mitään erityislatausta nuorukainen ei kuitenkaan myönnä saaneensa pelaamisesta Sabresin kotihallissa.

- Oikeastaan se ei vaikuttanut. Kun lähden turnaukseen, odotan itseltäni paljon ja haluan näyttää parasta osaamistani. Pelaaminen täällä oli toki kirsikka kakun päälle, Mittelstadt totesi.

- Kun on saanut varauksen kaupunkiin, niin onhan silloin tietysti aina hieman hauskempi pelata kyseisessä paikassa, hän kuitenkin jatkaa.

Mittelstadt ei ollut mukana viime vuonna, kun Yhdysvallat voitti nuorten MM-kultaa. Hän on ollut juniori-ikäisten arvokisoissa mukana kertaalleen. Tämä tapahtui vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun Suomi tiputti Yhdysvallat Grand Forksissa välieräottelussa pronssipeliin, jonka joukkue kuitenkin voitti.

Tänä vuonna Mittelstadt uskoo, että joukkue huuhtoo kultaa viimevuotiseen tapaan.

- Haluamme toistaa saman, mitä Yhdysvallat saavutti viime vuonnakin. Odotukset ovat korkealla, mutta samalla joukkue ja vuosi ovat uusia, joten meidän pitää löytää identiteettimme uudelleen, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle