Camilo Miettisen hieno ura päättyi mestaruusjuhliin

Muut Sarjat / Haastattelu
Kauniaisten Jäähallin katsomossa kiitettiin lakanoin Miettistä.
Kuva © Viivi Rönnberg
Camilo Miettisen hieno ja pitkä ura päättyi, kun hänen edustamansa GrIFK voitti II-divisioonan 1-lohkon mestaruuden maalein 6−2. GrIFK kohtasi finaalissa Vuosaaren Viikingit, ja sarja meni lopulta vihreäpaitaiselle kotijoukkueelle puhtaasti voitoin 2-0.

Camilo Miettinen, 32, on uransa aikana kerennyt kokea kaikenlaista, sillä hän on pelannut kotimaan lisäksi Ruotsissa ja Ranskassa. Espoolaislähtöinen pelaaja pelasi ensimmäisen täyden kautensa Bluesin liigajoukkueessa 2007−2008, jolloin Miettisen ura myös lähti varsinaisesti nousuun. 

Miettinen nimeää uraltaan parhaimmaksi muistoksi vuodet, jotka hän vietti Espoossa ja Bluesissa. Pelaajauransa päättävä hyökkääjä nosti näiden vuosien lisäksi tuoreen kakkosdivisioonan ykköslohkon mestaruuden korkealle urallaan. 

− Aika hassulta se tuntuu, mutta mestaruus on aina mestaruus. Kun lopettaa viimeisen pelin voittoon, se tuntuu todella hienolta. Yritin vain lähteä nauttimaan, kun hyppäsin viimeisen kerran kaukaloon. Olen kulkenut pitkän tien, että olen päässyt tähän asti. 

Miettinen toteaa, että hän jää kaipaamaan peliuraltaan fiilistä ja jääkiekkoilijan elämää. 

Myös jatkosuunnitelmat nousevat esille. Miettinen ei aio kokonaan poistua jääkiekon parista, vaikka pelaajaura päättyikin. Espoolainen jääkiekkoilu kuuluu hyökkääjän jatkosuunnitelmiin.

− Toivottavasti toinen polvi kasvaa hyvää vauhtia. Koetan keskittyä lasten kasvattamiseen ja valmentamiseen. Yksi tavoitteeni on tehdä espoolaisen jääkiekon hyväksi sellaisia asioita, että homma alkaisi jälleen toimia. Haluaisin tuoda omaa näkemystäni esille ja toivon, että voisin tuoda positiivisia ajatuksia.

EDIT. 11.03.2018 klo: 17.49 Täsmennetty tekstiin, että kyseessä oli II divisioonan 1-lohkon mestaruus.

» Lähetä palautetta toimitukselle