Budishin siirron takana taloudelliset syyt ja pelaajan tulevaisuus - "Tämä oli meille pitkällä tähtäimellä paras ratkaisu"

LIIGA / Haastattelu
Budishin aika Jukureissa päättyi ennenaikaisesti.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Mikkelin Jukurit tiedotti maanantaiaamuna, että toista kautta mikkeliläisryhmässä pelannut hyökkääjä Zach Budish siirtyy loppukaudeksi TPS:ään. Päätös yhdysvaltalaishyökkääjän siirrosta ei ollut helppo, mutta lopulta taloudelliset syyt saivat mikkeliläisryhmän myymään hyökkääjän.

Zach Budish siirtyi Jukureihin syksyllä 2016 ECHL:stä, jossa oli pelannut vahvan kauden. Jukureissa hän nousi joukkueen avainhyökkääjien joukkoon nopeasti ja tämä ei jäänyt huomaamatta muissa seuroissakaan. Kaikkiaan 26-vuotias hyökkääjä pelasi mikkeliläisjoukkueessa 109 ottelua, joissa viimeisteli 70 tehopistettä.

Jukurit piti Budishista viimeiseen asti kiinni, mutta lopulta viime viikon kolme tappiota saivat joukkueen päästämään irti tehohyökkääjästään.

− Muutama joukkue meiltä Budishia pitkän aikaa kyseli, mutta me ollaan oltu sitä mieltä, ettei pystytä hänestä luopumaan. Viime viikolla kuitenkin tuli kolme peliä takkiin ja rahaa tulee sen verran, että tämmöinen liike kannatti tehdä, kertoi Jukureiden toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

− Budish olisi pelannut meillä mielellään kauden loppuun saakka, mutta tämä oli meille pitkällä tähtäimellä paras ratkaisu.

Budishin myynnillä pyritään paikkaamaan kuluvan kauden taloudellista tulosta. Päätöstä tehtäessä vaakakupissa painoi kuitenkin myös tulevaisuus: Budishin pitäminen tulevalla kaudella Mikkelissä olisi ollut lähes mahdottomuus.

− Joulukuusta asti on keskusteltu, että jatketaanko vai eikö. Kaveri on kaksi vuotta tässä ottanut aika isoja askeleita eteenpäin. Vähän sama tilanne kuin viime vuonna Miika Koiviston kanssa, että on aika mennä rahakkaampiin ympyröihin, Muotka totesi.

− Viime viikon alussa selvisi myös, että hän menisi meiltä ensi kauden osalta ohi. Markkina-arvo nousee sen verran, ettei meillä ole varaa häntä täällä pitää. Käsittääkseni hän ei ole tehnyt sopimusta mihinkään, mutta pöydällä on niin isoja tarjouksia, ettei meidän tarjous siihen enää riitä.

Muotkan mukaan taloudellinen hyöty Jukureille tässä tilanteessa oli merkittävä.

− Euromääriä on tietysti vaikea sanoa suoraan, mutta kyllä sillä merkittävästi paikataan tämän kauden liikevaihdon tappioita. Kyllä se varmaan jonkun liigapelaajan vuosipalkka suurin piirtein on, valotti Muotka.

» Lähetä palautetta toimitukselle