Björkqvist: "Jokainen varmasti näki, millainen Suomi tänään oli jäällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Björkqvist pelasi vahvan ottelun Ruotsia vastaan.
Suomen ottelut nuorten MM-kisoissa eivät ole sujuneet odotusten mukaan. Joukkueen kapteenisto piti Tanska-tappion jälkeen palaverin valmennuksen kanssa siitä, mitä pelaajat haluavat. Ruotsi-ottelun ensimmäisessä erässä nähtiinkin aivan erilainen Suomi kuin tähän asti.

Nuorten Leijonien kapteenisto kertoi Tanska-tappion jälkeen oman näkemyksensä valmennukselle siitä, miten he itse haluavat pelata turnauksessa. Olli Juolevi kertoi keskiviikkona, että joukkue haluaa pelata aktiivisemmin. Suomen varakapteeni Kasper Björkqvist ei halunnut avata keskusteluita sen enempää.

− Kaikki, mitä puhutaan kopissa, jää sinne.

Björkqvist huomautti, että peliä katsoneet saattoivat päätellä sen, mitä valmennuksen kanssa on keskusteltu.

− Jokainen voi katsoa peliä ja päätellä siitä, olimmeko energisempiä. Kannattaa muistaa se, että pelaajat pelaavat ja valmentajat valmentavat. Pelaaminen on meistä kiinni, ei valmentajista, Björkqvist sanoi Ruotsi-tappion jälkeen.

Suomi esitti Ruotsi-ottelussa parhaita otteitaan tähän asti.

− Jokainen varmasti näki, millainen Suomi oli tänään verrattuna muihin peleihin, Björkqvist huomautti.

Sinällään palaverissa ei ollut varakapteenin mukaan mitään ihmeellistä.

− Nykyjääkiekko on valmentajien ja pelaajien vuorovaikutusta. Pelaajat ehkä näkevät jotkin tilanteet eri tavalla kuin valmennus, mutta kyllä me lähdimme ihan yhteisymmärryksessä tähän peliin.

Pettymys päällimmäisenä mielessä

Peli Ruotsia vastaan oli melko tasainen. Ruotsin supertähti Alexander Nylander ratkaisi ottelun lopullisesti vasta minuutti ennen pelin loppua, kun hän laukoi kiekon tyhjään maaliin ja vei Ruotsin 3−1-johtoon.

− Pitää antaa propsit kaverillekin tästä pelistä. Emme hävinneet sen takia, että kaveri olisi ollut niin paljon parempi, että emme olisi voineet voittaa.

Hyvän pelin pelannut Björkqvist näki, että Suomen olisi pitänyt lyödä ottelu tasoihin nimenomaan viimeisen viiden minuutin aikana.

− Loppupeleissä tämä jäi ehkä kiinni ihan pelin lopusta. Saimme viimeisen viiden minuutin aikana paljon ihan hyviä paikkoja, mutta siinä puuttui sellainen viimeinen suomalainen sisu, että lyötäisiin kiekko sisään.

Suomella oli ottelussa paikkansa. Toisessa erässä Nuoret Leijonat pääsivät pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, kun Rasmus Dahlin ja Carl Grundström saivat peräkkäiset jäähyt. Ruotsia toisena äidinkielenään puhuvalla Björkqvistillä oli toisessa jäähyssä osansa, sillä hyökkääjä koitti ärsyttää ruotsalaisia ruotsinkielisillä huuteluilla.

− Totta kai yritin vähän hämmentää ruotsalaisia. Ehkä Dahlinin toinen jäähy tuli minun huuteluideni jälkeen. Olisi pitänyt hämmentää vielä vähän lisää, Björkqvist sanoi.

Uskoa jatkopaikkaan riittää yhä

Björkqvistin oli vaikeaa pukea ajatuksiaan sanoiksi heti pelin jälkeen. Tunteet vaihtelivat ottelun tauottua pettymyksestä vihaan.

− Varmaan jokainen jätkä menee nyt takaisin hotellille ja käy vähän läpi tätä peliä. Ehkä he soittavat tyttöystäville ja vähän marisevat. Kaikki hoitavat tämän vihan ja ärsytyksen pois jollain tavalla.

Björkqvist itse koitti pysyä positiivisella mielellä.

− Totta kai lähdetään siitä, että Tanska voittaa Sveitsin. Onneksi se peli on huomenna, niin tiedämme Sveitsi-pelissä, mistä pelaamme.

Varakapteeni toivoi, että Kanada voittaisi lohkonsa, jotta pelit jatkuisivat Montrealissa puolivälierissä.

− Emme mieti karsintoja. Usko on totta kai kova. Meidän täytyy keskittyä vain omaan peliimme, koska joka tapauksessa pelit jatkuvat.

Björkqvist palkittiin ottelun parhaana suomalaispelaajana. TV-kuvissa nähty leveä hymy hämmensi monia.

− Yritän pysyä positiivisena varsinkin silloin, kun kameran edessä ollaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle