Bernard tiedostaa joukkueensa todennäköisyydet - "Meillä ei ole mitään hävittävää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bernard jatkaa pelaamista liigakauden jälkeen Italian maajoukkueessa.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Italia lähtee MM-kisoihin Saksaan tavoitteena säilyttää sarjapaikka A-tasolla. Andreas Bernard tiedostaa, ettei turnauksesta tule helppo. Italialaisveskari näkee myös saumat tavoitteen saavuttamiseen.

Italian joukkue lähtee Andreas Bernardin mukaan MM-kisoihin nälkäisenä ja kaikkensa antavana. 

− Annetaan kaikkemme ja katsotaan, mihin se riittää. Meillä ei ole mitään hävittävää. Paljon on vielä tekemistä ennen kisojen alkua, mutta se on hyvä näytön paikka, ja koetetaan joka päivä tehdä parhaamme. Katsotaan otteluiden jälkeen, missä olemme.

Italia kohtaa vielä Yhdysvallat toukokuun toinen päivä, ja sen jälkeen katse suuntaa kohti Kölniä. Tavoitteena on paikan säilyttäminen A-sarjassa, vaikka alkulohkokaan ei tule olemaan helpoimmasta päästä.

− Tarvitsemme hyvän alun, mutta kyllä siinä lohkossa on muutama joukkue, jolta voimme pisteitä ottaa.

− Kovia pelaajia on mukana, mutta kyllä me tiedämme, millaisia joukkueita on vastassa. MM-kisat ovat juuri sellainen turnaus, jossa mitä vaan voi tapahtua. Joku päivä voi tulla, kun otamme voiton niistä isoistakin joukkueista, Bernard linjasi.

Italialla on tällä kertaa mukana enemmän oman maan kasvatteja, ja kahden maan kansalaisia on karsittu pois. Bernardin mielestä se on juuri oikea tapa nuorten lupausten itseluottamuksen ja kehityksen suhteen.

26-vuotias Ässien maalivahti edustaa Italian aikuisten joukkuetta kuudennen kerran tänä keväänä, ja nuorisovuodet mukaan laskettuna Bernardille tulee kymmenes vuosi maajoukkuepaidassa täyteen. Bernard on havainnut hyvän kehityssuunnan vuosien saatossa.

− Nuorelle kastille on nyt annettu mahdollisuutta parrasvaloissa, kun kahden passin kanadalaispelaajia on karsittu pois. Omallekin kohdalle sitä sattui, ja se harmitti paljon. Nyt meillä on hyvä mahdollisuus.

− Valmennusryhmä tällä hetkellä on paras ikinä, mikä on myös iso juttu. He panostavat meihin ja yrittävät että olemme parhaimmillamme joka päivä.

Bernard puhuu lopuksi maansa edustamisesta ja sen merkityksestä italialaisveskarille.

− Se on aina iso juttu. Nämä turnaukset ovat hienoja ja isoja tapahtumia. Haluan olla joukkueen paras pelaaja, ja pitää toivoa, että pelaajat edessä tekevät maalejakin. Harvoin sitä 0−0-lukemilla ottelua voitetaan. Tavoitteemme tarvitsee itseluottamusta, ja ennen kaikkea joukkuetta, Bernard päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle