Ben-Amor muistaa KooKoo-vahdin ja ylläpitää henkistä virettä

LIIGA / Haastattelu
Ben-Amor vaatii itseltään ja koko joukkueelta parempia esityksiä.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Porin Ässien pukukopissa pari kokeneempaa pelaajaa kantavat kortensa kekoon myös nuorten opastamisessa. Tuore nuorten maailmanmestari kuuluu Semir Ben-Amorin koulutettaviin.

Porilaisjoukkueen riveihin keväällä 2015 siirtynyt Semir Ben-Amor ei ole länsirannikolla ensimmäistä kertaa. Kaudella 2001-2002 tällä hetkellä 33-vuotias hyökkääjä pelasi patapaidoissa nuorten ykkösdivisioonaa, ja kokemusta kertyi myös 41 liigaottelusta. Sen jälkeen tie vei aina Yhdysvaltoihin asti.

ECHL:ssä Louisiana IceGatorsin joukkueen maalilla pelasi tämän kauden KooKoosta tuttu hahmo, kanadalainen Frédéric Cloutier.

− Cloutier oli jo tuolloin mukava sälli ja hyvä maalivahti. Olen jutellut hänen kanssaan täälläkin, kun ollaan jälleen kohdattu.

− Noin muuten Amerikan-reissun parasta antia oli se, että opin ainakin englannin kielen, kertoo Ben-Amor.

Kielitaito on tärkeää, mutta jotain Ben-Amor sai aikaan kaukalossakin. Toisella ECHL-kaudellaan Louisianassa hän iski 39 ottelussa tehot 16+11.

Ässien vaihtelevasti sujuneella kaudella 2015-2016 erityisesti Ben-Amor ja Mikko Viitanen ovat kantaneet vastuuta myös nuorten opastamisesta. Viitasen sydäntä lähellä ovat ruokavalioon ja urheilijaelämään liittyvät seikat, kun taas Ben-Amor on pyrkinyt auttamaan tuoretta nuorten maailmanmestaria Aleksi Saarelaa.

Ennen kisoja Saarela pohti henkisen sensein puuttumisen vaikutusta, ja sama touhu on jatkunut kisojen jälkeenkin.

− Pyrin oikeasti pitämään "Allun" [Saarela] henkisestä vireestä huolta ja auttamaan häntä menemään mahdollisimman rennosti peleihin. Aika hyvin se on mennytkin.

Kieltämättä Saarela on ollut kelpo vireessä kauden edetessä. Syvästi ässähyökkääjä arvostaa myös puolustaja Viitasta.

− Mikko on suuri johtaja isolla J:llä. Katson häntä ylöspäin jo senkin tähden, että hän on minua jonkun verran pidempi, veistelee Ben-Amor.

Keskiviikkoisen valmentajavaihdon jälkeen seuraava tulikoe ässänipulle on perjantain paikallispeli Lukkoa vastaan. Sarjatilannetta kokenut hyökkääjä ei liikaa pohdi.

− Olen aina sanonut, että 60 peliä on aikaa tehdä riittävästi tulosta, eikä tässä pelissä jaeta enempää pisteitä kuin kauden toisessa SaiPa-pelissä tai kuudennessa Kärpät-pelissä.

Totta. Yhden myönnytyksen porilaisjoukkueen laitahyökkääjä kuitenkin tekee.

− Toki kun syksyllä ei voitettu riittävän usein, näiden pelien panos kovenee. Peli kerrallaan meidän on joukkueena parannettava esityksiämme, päättää Ben-Amor.

» Lähetä palautetta toimitukselle