IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Backlund sai nopeasti tutun lempinimen

LIIGA / Haastattelu
Kärppien kanssa sopimukseen päässeen Johan Backlundin ura ei Pohjois-Amerikassa lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. Ouluun mies saapuu positiivisin mielin.

Jo loppuviikosta ilmi tulleen Johan Backlundin, sopimus julkistettiin maanantaina järjestetyssä Kärppien tiedotustilaisuudessa. Tyytyväinen, mutta hieman aikaerosta vielä kärsivä Backlund on innoissaan pääsystä Eurooppaan ja Kärppien organisaatioon, josta mies on kuullut paljon hyviä asioita.

− Tuntuu hyvältä olla täällä. Minulla oli muutama vaihtoehto, mutta tuntui siltä, että Kärpät on se paras ja täällä on hyvä organisaatio. Tiedän paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Kärpissä ja olen kuullut paljon hyviä asioita joukkueesta ja kaupungista, totesi Backlund tiedoista, mitä hänellä on Kärppiin liittyen.

Backlundille Kärpät oli oiva valinta jo siksi, että seura on tullut tunnetuksi menestyvänä organisaationa ja joukkueena, joka taistelee aina sarjan kärkisijoista.

− Kärpät oli tavallaan helppo valinta, sillä täällä pyritään koko ajan voittamaan ja pyritään olemaan korkeilla sijoituksilla, joten olen tyytyväinen, että olen täällä. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta menemään pitkälle pudotuspeleissä.

Haasteita Philadelphiassa

Backlund siirtyi kauden 2008−2009 jälkeen Timrå IK:sta Philadelphia Flyersin organisaatioon rapakon taakse. Ensimmäisellä kaudella roolina oli toimia AHL:ssä ykkösmaalivahdin paikalla, mutta kauden loppupuolella Flyersin maalivahtien loukkaantumissuman keskellä Backlund pääsi torjumaan myös NHL-joukkueen maalilla. Näyttöpaikka katkesi kuitenkin harmittavalla tavalla.

''

− Varmasti parhaita ominaisuuksia pelissäni ovat pelin lukeminen ja sellainen perusvarmuus.

− En ollut ajatuksissani menossa farmin puolelle, mutta he totesivat, että sinne on hyvä mennä opettelemaan Pohjois-Amerikan pelityyliä. Minulla oli aika hyvä ensimmäinen vuosi ja sitten Flyersilla oli jotain loukkaantumisia. Olin monta peliä varamaalivahtina ja sain mahdollisuuden pelata myös NHL:n puolella. Valitettavasti loukkasin lonkkani pelien aikana ja se oli aika kovaa onnea, koska siinä oli hyvä mahdollisuus näyttää taitoni.

Backlund korjautti lonkkansa ja lähti toiseen kauteen tavoitteena vakiinnuttaa asema NHL:n puolella. Suunta oli kuitenkin jälleen AHL, jossa pelit eivät menneet aivan odotusten mukaisesti. Kesällä Flyers uudisti maalivahtiosastoaan, joka aiheutti myös Backlundin kohdalle muutoksia.

− Edellinen kausi ei ollut niin hyvä ja pelasin koko kauden farmin puolella. Tänä kesänä he tekivät pitkän sopimuksen Ilja Bryzgalovin kanssa ja heillä oli liikaa maalivahteja organisaatiossa. Siinä tuli vähän hankala tilanne, kun he eivät tienneet, mitä kaikkien farmin puolelle joutuneiden maalivahtien kanssa tekisi.

− Minulle se oli merkki siitä, että minun kannattaa lähteä pelaamaan jonnekin, missä saan peliaikaa. En saanut hirveästi mahdollisuuksia muuta kuin ensimmäisenä vuotena, mutta niin se vain välillä menee.

Joukkuekavereilta lupaava lempinimi

Suurelle yleisölle Backlund on hieman tuntemattomampi nimi. Mies on esiintynyt Ruotsin maalilla MM-kisoissa ja EHT-turnauksissa, mutta isoksi tunnetuksi nimeksi mies ei ole noussut. Kärpissä joukkuetoverit antoivat nopeasti lempinimen 30-vuotiaalle Backlundille.

− Suomalaiset joukkuekaverit kutsuvat minua Uuno Turhapuroksi varmaankin partani johdosta, totesi ruotsalaismaalivahti leveästi hymyillen.

− Olen aika hiljainen kaveri ja olen innoissani siitä, että pääsen tänne pelaamaan. Olen kuullut hyviä asioita tästä kaupungista, joukkueesta ja kannattajista. Tiedän muutaman suomenkielisen sanan ja yritän kovasti oppia jatkossa lisää.

Backlund ei ole aivan tavallinen nykyaikainen maalivahti miehen omien sanojen mukaan. Tyyliltään hieman enemmän pystyasennossa oleva mies pyrkii mahdollisimman hyvin olemaan tasainen jokaisella osa-alueella.

− Kaikki maalivahdit tuntuvat olevan nykypäivänä enemmän perhostyylin torjujia, mutta koitan itse olla vähän enemmän pystyssä. Varmasti parhaita ominaisuuksia pelissäni ovat pelin lukeminen ja sellainen perusvarmuus. En tee mitenkään hirveän näyttäviä torjuntoja, mutta yritän peittää ja olla pystyssä ja lukea hyvin peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle