Bäckström intoa täynnä Minnesotaan

NHL, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Uralleen uuden suunnan ottanut Niklas Bäckström odottaa NHL-pelejä innolla. Vuoden mittaisen sopimuksen Minnesota Wildin kanssa solminut 28-vuotias maajoukkuevahti uskoo mahdollisuuksiinsa päästä pelaamaan NHL-otteluita.

Bäckström kertoi Minnesotan olleen selkeä valinta alun alkaen, eikä vähiten siksi, että joukkueen maalivahtitilanne on hänen kannaltaan suosiollinen. Bäckström uskoi myös, että Minnesotalla on menestymisen mahdollisuudet.

- Tutkittiin ensin, mitä mahdollisuuksia on, ja Minnesota tuntui oikealta porukalta alusta asti. Oli siellä joitain kyselyitä muuallekin. Varmaan se tärkein syy valintaan oli realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan. Joukkue on vahvistunut kesän mittaan, on ollut paljon hyviä pelaajia ja niitä on hankittu lisää. Olen kuullut, että [Minnesotassa] panostetaan kunnolla ja halutaan menestystä.

- Kehitystä on tullut tasaisesti vuosittain, mutta varmasti tämä siirto on suurin yksittäinen askel urallani. Tuntuu hyvältä, että pääsee lähemmäksi sitä niinsanottua unelmaa. Onhan NHL varmaankin kaikilla kiekkoilijoilla unelmana.

Bäckström myönsi, että muutos kotoisesta SM-liigasta on suuri. Hän on käyttänyt hyväkseen muiden vanhojen pelaajien kokemusta ja uskoo, että sopeutumisessa uuteen paikkaan myös suomalaisten pelikaverien neuvot ovat tärkeitä. Itse seuran organisaatioon hän ei vielä ole tutustunut tarkemmin.

- Kaikki muuttuu uudenlaiseksi, onhan tämä vähän hyppy tuntemattomaan. Kaikki lähtee tavallaan alusta. Ensimmäinen tavoitteeni on tietenkin saada paikka joukkueesta ja taistella tosissaan peliajasta. Lähden intoa täynnä ja mielenkiinnolla - iso haaste edessä, mutta loistava paikka katsoa, millä tasolla pystyn pelaamaan ja miten NHL:ssä pärjään. Ei sen kummemmin vielä jännitä, enemmän vain odotan, että harjoitukset alkaisivat ja pääsisi aloittamaan kauden.

- Totta kai olen pyrkinyt onkimaan selville kaikenlaista, mitä tarvitsee jne., että olisi mahdollisimman valmis siirtymään eikä tarvitsisi kohdata yllätyksiä. Hyviä neuvoja ja apua on tullut, [vanhat NHL-pelaajat] ovat antaneet hyviä tipsejä. On hyvä, että Koivun Mikko on ollut Minnesotassa ja Petukin [Petteri Nummelin] tietää varmasti kuviot jo ennestään. Kärpistä myös Lieversin Brett asuu siellä, uskon, että kaukalon ulkopuolella on hyvä tukijoukko. Varmasti paljon uusia asioita tulee vastaan, mutta uskon, että apua on tarjolla jos sitä tarvitsee.

- En ole vielä käynyt tutustumassa, vähän netissä kävin katselemassa joukkueesta. Lähden rapakon taakse syyskuun alussa, tarkka päivä ei ole vielä tiedossa. Harjoitusleiri alkaa 11.9.

Suomessa menestyksekkäästi eri seuroissa torjunut HIFK-kasvatti ei ole miettinyt torjuntatyylinsä soveltuvuutta NHL:ään.

- En ole miettinyt torjuntatyyliäni itse ollenkaan. Vähän olen kysellyt mm. Rinteen Pekalta ja muilta NHL:ssa torjuneilta, eikä ainakaan Pekan mielestä mitään tarvitse muuttaa. Tällaisena minut on sinne otettu - tietenkin aina pitää sopeutua eri pelityyliin ja kaukaloon, muttei siinä mitään radikaaleja muutoksia tarvita.

Kilpailu pelipaikasta on Minnesota Wildissakin kovaa. Bäckström uskoi saavansa peliaikaa joukkueessa, mutta on varautunut myös farmikomennukseen.

- Siellä on Manny Fernandez, joka on ollut seurassa sen perustamisesta asti, ja nuori Josh Harding, joka pelasi viime kaudella ensimmäiset NHL-pelinsä ja aiemmin muutaman kauden AHL:ssa. Kova kamppailu peliajasta tulee, mutta pelipaikkaan pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

- Totta kai farmikomennukseen pitää olla varsinkin maalivahtina varautunut. Melkein kaikki maalivahdit ovat siellä käyneet, joten tietysti siihen varaudun, mutta pyrin välttämään sitä. Tavoite on ottaa pelipaikka joukkueesta heti.

» Lähetä palautetta toimitukselle