Avausosumansa HPK:ssa iskenyt Hagman: "Täällä pelataan raikasta kiekkoa"

LIIGA / Haastattelu
Hagman pääsi tuulettamaan HPK-uransa avausosumaa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

HPK:n kokenut Niklas Hagman käynnisti HPK:n loppukirin kolmannessa erässä. Avausosuma HPK-paidassa ei ollut näyttävimmästä päästä. Joonas Lehtivuoren viivasta lähettämä laukaus kimposi maalille menneen Hagmanin käsivarresta ohi Pelicans-vahti Joona Voutilaisen.

− Yritin mennä maalille, enkä nähnyt edes, että veto lähti. Kiekko osui yläkäteen, Hagman kuvaili.

"ikävä kyllä monet liigajoukkueet pelaavat keskialueen puolustelua ja peruuttelua"

Kuten aiemmissakin kohtaamisissa, ottelussa riitti vauhtia. Tilanteet vaihtelivat nopealla tahdilla molemmissa kenttäpäädyissä. Pelkästään ensimmäisen kahden minuutin aikana kotijoukkueella oli ylivoimahyökkäys ja läpiajo.

Pelicans vastasi kuitenkin ottelun kolmesta ensimmäisestä osumasta ja piti johtoasemansa kolmanteen erään asti.

− Tiesimme, että Pelicansin tyyli antaa paljon tilanteita. Hienoa nähdä, että kopista löytyi uskoa ihan loppuun asti, Hagman suitsutti.

Kerho iski kolmannessa erässä nopeasti ottelun tasoihin. Harri Kainulainen iski liigauransa avausmaalin. Hagman itse iski tasoituksen illan toisellaan, kun kolmas erä oli vanhentunut reilut kymmenen minuuttia.

Hagman ehti tahkota seitsemän ottelua HPK:ssa ennen ensimmäistä maaliaan. Konkari ei kuitenkaan ottanut paineita tehopisteistä. Riittää, että joukkue pelaa hyvin ja voittaa. Hagman on nauttinut päästessään pitkästä aikaa myös alivoimalla.

− On kiva mennä alivoimalla taistelemaan. Useammat viime vuodet ovat menneet niin, että olen pelannut pelkästään ylivoimaa. Totta kai tykkään siitäkin, mutta alivoimalla pysyy hyvin pelin sisällä.

− Siitä ottaa myös kunniaa, kun pystyy pienillä asioilla auttamaan joukkuetta.

Hagmanin siirto Hämeenlinnaan oli pienoinen yllätys. Suuri vaikutus sopimuksen syntymiseen oli paitsi ystävyydellä apuvalmentaja Antti Miettisen kanssa, myös päävalmentaja Antti Pennasen peluuttamalla jääkiekolla.

− Miettinen on hyvä kaverini ja olen sitä kautta seurannut tämän kauden HPK:ta. Olin myös kuullut ja nähnytkin miten hyvää työtä Pennanen on tehnyt.

Erityisesti pelityylin vauhdikkuus ja aktiivisuus saa Hagmanilta kehuja. Samalla hän antaa myös risuja monille muille liigajoukkueille.

− Täällä pelataan raikasta kiekkoa, jossa paineistetaan ja luistellaan kovaa. Täällä ei ole sitä, mitä ikävä kyllä monet liigajoukkueet pelaavat. Keskialueen puolustelua ja peruuttelua.

− Pelityyli vaikutti omaan päätökseen eniten.

» Lähetä palautetta toimitukselle