Avausmaalinsa Liigassa iskenyt Suhonen: "Olen kopissa vähän sellainen taustalaulaja"

LIIGA / Haastattelu
Suhonen avasi maalitilinsä Liigassa.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK voitti Ilveksen värikkäässä ottelussa voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3. HPK:n tehomiehenä hääri ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt, ja liigan pistesaldonsa kaksinkertaistanut Teemu Suhonen.

HPK kävi hakemassa Hakametsästä kaksi sarjapistettä, kun se nitisti isäntäjoukkue Ilveksen maalein 4-3 voittolaukauskisan jälkeen. Teemu Suhonen kirjautti tehot 1+1 ja avasi maalisaldonsa Liigassa.

− Mukavat kaksi pistettä. Joukkueen kanssa puhuimme juuri äsken, että tuollaisen lopun jälkeen kaksi pistettä on hyvä saldo, tuumi Suhonen.

HPK kesti Ilveksen kahden miehen ylivoimaa yli minuutin ottelun loppuhetkillä. Lisäksi Emil Larmi otti jatkoajan viimeisellä minuutilla ison torjunnan Eemeli Suomen yrityksestä.

− Iso kiitos niille jätkille, jotka tappoivat sen alivoiman.

Suhonen oli merkkauttanut ennen torstai-illan Ilves-kamppailua Liigassa seitsemään otteluun tehot 0+2. Tamperelaisia vastaan pistesaldo kaksinkertaistui. Suhonen kertasi liigauransa avausmaalia.

Niko Kapasen kanssa syöttelimme kiekkoa ja annoin pienen valelämärin. Käytin kiekon vielä Teemu Turusella, jolta sain kiekon takaisin. Pääsin ampumaan maskin takaa suoraan syötöstä ja jostain se sitten pomppi sisään, iloitsi Suhonen.

Suhonen on Liigassa verraten kokematon pelaaja, mutta Mestistä hän on pelannut aktiivisesti koko 2010-luvun. Suhonen on pienikokoinen, mutta kiekollisesti pätevä puolustaja.

− Vahvuuksillaan pitää pystyä pelaamaan, jos haluaa pärjätä illasta toiseen Liigassa. Myös kamppailupelaamisen ja puolustamisen on kehityttävä, Suhonen tiesi.

Liigakausi on Suhoselle ensimmäinen. Täysin uuteen joukkueeseen Suhonen ei kuitenkaan hyppää.

− Jätkät ovat ottaneet minut hyvin joukkueeseen. Kesä oli tietysti itselle erilainen, koska Mestis-aikana harjoittelin itsenäisesti ja nyt HPK:ssa ollaan menty joukkueena touko-kesäkuusta asti.

− Joukkueessa on myös muutama tuttu Mikkelin ajoilta, joten ihan uusia kaikki naamat eivät ole, hymähti Suhonen. Turunen ja Oula Palve pelasivat Jukureissa Suhosen kanssa samaan aikaan. Lisäksi päävalmentaja Antti Pennanen hääri mikkeliläisten käskijänä.

Suhonen on joukkueen kokenutta kaartia, vaikka liigakokemuksessa mies jää monen nuoremmankin miehen taakse.

− Olen kopissa hiljaisemmasta päästä; sellainen taustalaulaja. Haluan tekemiselläni näyttää nuoremmille mallia, vaikka se kliseeltä kuulostaakin. Ollaanhan tässä sentään kokenutta kaartia, vaikkei liigakokemusta olekaan, virnisti Suhonen.

− Tässä oli nyt kovat kaksi peliä, joten huomenna palautellaan. Lauantaina sitten TPS:ää käkättimeen kotihallissa, Suhonen paukautti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle