Avainpelaajat odottavaisena kauteen

MESTIS / Haastattelu
Keskiviikkona alkavaan Mestis-kauteen lähdetään jälleen kutkuttavista lähtökohdista. Jokipojat on ollut monen muun seuran lisäksi muutosten kourissa. Jatkoaika tapasi kauteen valmistautuvan seuran tulevan kauden kaksi tärkeää pelaajaa, Juuso Akkasen ja Ville Eskelisen.

– Harjoituspelien tuloksiin on ihan turha tuijotella. Pääsimme asioissa hyvin eteenpäin ja yhtenäistyimme joukkueena. Hieman jo jännittää, kaikinpuolin mielenkiintoinen startti on edessä, kuvailee ärjypaitojen uunituore kapteeni Juuso Akkanen.

Jokipojat pelasi kaiken kaikkiaan seitsemän harjoituspeliä, joista saldona oli neljä voittoa.

– Itselläni puolestaan alla on vasta kaksi peliä, nekin menneet vähän totutellessa. On muutenkin ollut monia uusia asioita sisäänajettavaksi, kuten uusi valmentaja ja uusi joukkue, kertoo puolestaan Jokipoikien ykkössentteriksi kaavailtu kuopiolainen Ville Eskelinen.

Eskelinen nakutti viime kaudella paikallisvastustaja SaPKon riveissä messevät 41 tehopinnaa 31 ottelussa.

– Kyllähän sitä on pakko uskoa yhtä hyvään kauteen. Hommia vaan pitää painaa hyvin varsinkin kun nyt on pitkä kuntoutuminen takana. Varsinaisia tavoitteita ei ole, haluan vain pelata mahdollisimman hyvän ja tasaisen kauden.

Akkasen viime kausi meni puolestaan Tampereen Ilveksessä neljän Joensuussa vietetyn kauden jälkeen. Joukkue kohtasi, kuten muistetaan, juuri ärjypaidat viime kevään liigakarsinnoissa.

– Outoahan se oli! Ei sitä kauden alussa osannut kuvitellakaan, että vanha seurani tulisi vastaan. Näin vaan kaikki on mahdollista, toteaa Akkanen ja jatkaa:

– Liigassa laji on tottakai sama, mutta kaikki muu oheistoiminta on pykälän, jopa kaksi edellä Mestistä. Siellä pelaaminen on hieman järkevämpää ja pelaajat vahvempia sekä nopeampia.

Kapteeniksi raumalainen valittiin hiljattain.

– Olen toiminut kapteenina joskus junioripeleissä, mutten miesten tasolla muuten kuin varakapteenina. Toivon olevani esimerkki sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella ja johdattavani joukkueen menestykseen, enteilee Akkanen.

Päävastukset selvillä

Jokipojat avaa kauan odotetun Mestis-kautensa keskiviikkona myös Joensuusta pelaajia napanneen Kajaanin Hokin isäntänä.

– Vielä ei olla ihan valmiita. Puolustuksessa haetaan vielä toimivia pareja. Harkkapeleissä ollaan menty tietyllä kokoonpanolla, eikä vielä tiedä millä lailla lähdemme kauteen, kertoo Akkanen.

– Pahimmat kilpakumppanit ovat selkeästi Jukurit ja KooKoo.
Myös TuTo on pelannut hyviä harjoituspelejä. Luulen, että taas on hyvin tasainen sarja, päättää Eskelinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle