TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Auennut maalitili ei hetkauttanut Nordlundia

LIIGA / Haastattelu
Jokerien ja SaiPan välisessä koitoksessa heiteltiin nalleja jäälle ensimmäisen maalin syntyessä. Hieman hyväntekeväisyystempauksen jälkeen Areenan kaukaloon ropisi myös iso kasa apinoita, kun Markus Nordlund iski kauden avausmaalinsa. Viime kauden puolustajien maalikuningas ei avausmaalistaan huolimatta hyppinyt riemusta.

31 ottelua ja 179 laukausta se antoi odotuttaa itseään. Sunnuntaina Jokerien Markus Nordlund sai kokea aikaisen joulun, kun viime kauden puolustajien maalikuningas iski tämän kauden ensimmäisen osumansa.

Eurajokelainen on etenkin muutamissa edellisissä otteluissa ollut lähellä maalintekoa ja ärräpäät ovat lennelleet pitkin kaukaloa. Maalin tehtyään puolustaja oli kuitenkin harvinaisen tyyni ja hän ei edes yltynyt tuulettamaan.

– Se nyt on ihan sama onko sulla nolla, yksi vai kaksi maalia. Ei se kauhean mairitteleva luku ole, ja totta kai se maalimäärä pettymys on. Mutta niin kuin olen aika monta kertaa sanonut tässä kauden aikana, niin en mä ole yöuniani siitä menettänyt, Nordlund tilitti ottelun jälkeen.

Nordlundin kauden ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla Teemu Pulkkisen ja Janne Lahden syötöstä. Tähän otteluun kasatun ylivoimakoostumuksen peli sujui hyvin. Näytti välillä jopa siltä, että sitä olisi hierottu enemmänkin.

– Olin noussut siihen takatolpalle ja säikähdin, kun kiekko tuli lapaan. Sitten olikin tyhjä maali edessä, puolustaja kertasi kauden avausosumaansa.


Markus Nordlund viihtyi hyökkäyksien kärjessä.

Erikoinen alkukausi

Jokerien alkukausi on edennyt ennakko-odotuksista poiketen hieman mollivoittoisesti ja ailahtelevasti. Joukkue ei ole pystynyt pitämään tasoa yllä illasta toiseen. Myös Nordlund tunnustaa ailahtelun.

– Aika erikoinen syksy on ollut. Aloitettiin pirun hyvin, mutta sitten tuli pari loukkaantumista. Niistä johtuen alkoi sitten hyökkäyspeli pätkiä, ja sitä kautta myös puolustuspeli. Tässä saatiin kuitenkin hyvä buusti tästä pelistä ennen joulutaukoa. Sitten saadaan tähän päälle vielä vähän erilaisia pelejä tuolta Itävallasta. Ihan hauska reissu varmasti tulossa.

Helsinkiläiset siis pelaavat vielä European Trophyn lopputurnauksessa Wienissä ennen joulua. Tulevan viikon lopussa alkavan turnauksen Nordlund näkee merkityksellisenä niin pelaajille kuin organisaatiolle.

– Mä olen ainakin saanut sen käsityksen, että Jokerit haluaa olla Euroopan mittakaavassa iso seura. Se reissu on ihan hauska porkkana. Ei tarvitse pelkästään treenata täällä hallilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle