ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Atte Ohtamaa: ”Muutokset ovat piristäneet”

LIIGA / Haastattelu
Raksilan syksyssä on saatu Kärppien hyvien ja huonojen otteiden ohella seurata pitkään odotettua harppausta. Atte Ohtamaa on noussut pelillisesti huimasti eteenpäin.

Kaudella 2007–2008 Kärppien liigamiehistön ovia ensimmäistä kertaa kolkutellut Atte Ohtamaa, 24, on ollut positiivinen yllätys. Hieman jo paikallaan junnannut Nivasta lähtöisin oleva puolustaja sai alkukauden aikana henkisesti vapauttaneita onnistumisia alleen. Nyt mies on yksi oululaispuolustuksen tärkeimmistä hahmoista.

''

Tuntuu vähän, että pari viimeisintä kautta on tullut poljettua vähän paikoillaan. Nyt on ollut selkeä tavoite, että otetaan askel tai kaksi eteenpäin.

– Kyllä se on vähän henkisestä puolesta ollut aiemminkin kiinni. Nyt on tullut heti alkuun onnistumisia ja ne ovat tietenkin ruokkineet itseluottamusta hirveästi. Samalla kun jääaikaa on tullut, niin kyllä se näkyy itseluottamuksessa. Tulee varmuutta pelaamiseen, koska kyllä tämä pelaaminen loppujen lopuksi on aika paljon itseluottamuksesta kiinni, tuumaa Ohtamaa alkukauden kehityksestä.

Ohtamaa mainitsee kehittymisen yhteydessä sanan muutos. Pienempään rooliin edellisten Kärppien päävalmentajien Matti Alatalon ja Mikko Haapakosken aikana jäänyt puolustajakolossi antaakin avoimesti kiitosta uudelle valmennusjohdolle.

– Tässä meidän uudessa pelisysteemissä on painotettu sitä, että uskalletaan pelata. Se on varmasti ollut yksi iso tekijä siihen, että oma kiekollinen pelaaminen on kehittynyt. Kesällä olen pitkään vetänyt samoilla fysiikkatreeneillä ja sielläkin osastolla tuli nyt muutoksia, niin tietyllä tapaa olen kokenut sen, että se on piristänyt ja varmasti fyysisetkin osa-alueet ovat menneet eteenpäin.


Ohtamaa on päässyt väläyttelemään hyökkäyspään taitojaan.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Loukkaantumiset veivät pysyvyyden

Kärppien alkukautta on haitannut loukkaantumissuma. Ohtamaa itse on pystynyt välttämään kolhut, mutta pelaamisessa suma on näkynyt pakkiparin tiheällä vaihtumisella.

– Puolustusosasto on ollut vähän remontissa varsinkin viimeisten kymmenen pelin aikana. Äijää on vaihtunut ja pakkipari on vaihtunut tiuhaan tahtiin. Sekin näkyy varmasti jollain tapaa tuossa meidän pelissä.

Loukaantumisten keskellä on joukkueen pelaamiseen välittynyt paljon henkilökohtaisia virheitä. Ohtamaa näkeekin juuri pakkiparin merkityksen yhtenä syynä virheiden takana.

– Se on vähän, että jos joka pelissä on uusi kaveri rinnalla, niin siinä saa käydä niitä juttuja aina uudestaan ja uudestaan läpi. Siinä kun pelaa vähän pidemmän aikaa saman pakkiparin kanssa, niin sitä oppii tietämään vähän sen kaverin liikkumisesta kentällä ja että miten se hoitaa eri tilanteita.

– Sitten kun asiat eivät ole muistissa, tulee epäselviä tilanteita. Ehkä juuri sellaisia tilanteita on tullut, jotka ovat sitten maksaneet meille maaleja.

Ohtamaa ei kuitenkaan lähde syyttelemään puolustajakolleegoitaan. Kärppien puolustus on aiempaa leveämpi ja laadukkaampi, jonka myös nivalan mies huomioi kommentissaan.

– Ei sen kuitenkaan pitäisi olla niin suuri asia, koska onhan tuossa meillä hyviä jätkiä ja jokainen on hoitanut sen oman ruutunsa.

Loppukauden tavoite on selvä. Harppaus kohti suurempaa vastuuta ja tasaisen varmoja otteita ovat tavoitteiden alla.

– Odotukset ja tähtäykset ovat olleet sitä kohti, että nyt otetaan se seuraava askel. Ja se, että pystyy kantamaan sitä isompaa vastuuta siellä kentällä. Tuntuu vähän, että pari viimeisintä kautta on tullut poljettua vähän paikoillaan. Nyt on ollut selkeä tavoite, että otetaan askel tai kaksi eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle