Asplundilla upeat tunnelmat

MESTIS / Haastattelu
Turo Asplund valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Kuva © Petri Lyytikäinen
Mikkelin Jukurit juhlii Mestiksen mestaruutta kukistettuaan KooKoon finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Turo Asplund oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Tuntuu upealta. Helvetin hieno fiilis, Turo Asplund totesi mestaruushumussa.

Keltapaidat oli yksi Mestiksen vahvimmista joukkueista läpi kauden. Asplundin mielestä menestyksen salaisuus oli yhtenäinen joukkue.

– Oltiin alusta asti yhtenäinen porukka. Neljä hyvää ketjua, ja reservistäkin löytyi kovia miehiä. Pelattiin syksystä asti hyvin, ja jouluna johdettiin runkosarjaa reilusti.

Tammikuussa mikkeliläiset kokivat hieman heikomman vaiheen, mutta bensa riitti loppuun saakka ja Jukurit voitti runkosarjan. Pudotuspeleissä joukkue oli täysin pitelemätön, sillä se eteni mestaruuteen häviämättä yhtään ottelua.

– Kauden loppua kohti parannettiin, ja nyt oltiin parhaimmillaan.

Kolmatta finaalia oli saapunut Kalevankankaalle katsomaan yli 4000 katsojaa, eli tupa oli ääriään myöten täynnä. Fanit ja kotiyleisö sai ison kiitoksen hyökkääjältä.

– Aivan uskomaton tunnelma, fiilis oli katossa alusta asti. Harvoin saa kokea mitään tällaista.

Jukurien kausi ei kuitenkaan pääty mestaruuteen, vaan suurin haaste on vasta edessä. Liigakarsinnat Ilvestä vastaan alkavat reilun viikon päästä. Asplund ei kuitenkaan vielä halunnut miettiä tulevaa.

– Ei hirveästi olla mietitty sitä. Nyt juhlitaan ensin tätä vähän aikaa. Mutta mukava on lähteä haastamaan liigajengiä, kova porukka tulee vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle