Apinan pudottanut Kanninen: "JYP nousee vielä"

LIIGA / Haastattelu
Henri Kanninen teki JYPin avausmaalin illan ottelussa.
JYP kohtasi lauantaina kotiluolassaan Kärpät. JYP oli ennen ottelua neljän ottelun tappioputkessa, mutta sai katkaistua putken voittamalla 3-0. Ottelun jälkeen yksi iloisimmista pelaajista oli Henri Kanninen, joka katkaisi maalittoman putkensa tekemällä voittomaaliksi jääneen osuman.

JYP palasi voittojen tielle varsin ehjän esityksen ansiosta. Pakka ei hajonnut missään vaiheessa ja pitkästä aikaa hurrikaanilauma pystyi pelaamaan täyden 60-minuuttisen. Henri Kanninen oli ottelun jälkeen samoilla linjoilla.

− Hyvä peli meiltä, aika ehjä 60-minuuttinen meiltä oli. Puolustimme hyvin, teimme paljon hommia koko ajan ja pysyimme hyvin tiiviinä joukkueena, mies analysoi.

− Jos sarjataulukkoa katsoo, niin ei uskoisi tätä peliä, sillä molemmat pelasivat laadukkaan kiekkopelin.

JYP meni Kannisen maalilla kolmannen erän puolivälissä 1-0-johtoon. Janne Tavi teki JYPin toisen maalin vain kolme minuuttia myöhemmin. 3-0 osuman viimeisteli tyhjään maaliin Janne Kolehmainen.

− Odotimme tänään sitä maalia ja teimme vaan kovasti töitä. Kyllähän onnistuminen vapauttaa koko joukkuetta, Kanninen kertoi.

JYPin ehkä suurin murheenkryyni tänä vuonna on ollut kolmannet erät ja johtoasemassa pelaaminen. Viimeksi Sportia vastaan hurrikaanilauma menetti kolmannessa erässä jo varmalta näyttäneen voiton.

− Kolmansissa erissä emme ole vain puolustaneet tarpeeksi hyvin. Vastustaja on päässyt liikaa meidän alueelle, Kanninen mietti.

− Keskialue pitäisi saada paremmin tukkoon, se on ollut vähän reikäinen niissä kolmansissa erissä.

Tänään JYP pelasi kuitenkin kurinalaisesti ja tiiviisti johtoasemassa. Läpi ottelun jyväskyläläisjoukkue loi maalipaikkoja ja piti Kärppien vastaavat minimissä. Kotijoukkue tukki keskialueen hyvin, ja josta ei läpi helposti menty. JYP ei ottanut jäähyn jäähyä koko ottelussa, mikä kielii kurinalaisesta pelaamisesta. Kanninen oli ottelun jälkeen samaa mieltä.

- Pelasimme keskialueen tosi hyvin, vastustaja ei päässyt enää meidän aluelle ja siinä onnistuimme hyvin tänään.

Hankala alkukausi

Henkilökohtaisesti Kannisella on ollut hankala alkukausi. Onnistumisia pisteiden valossa ei ole tullut viime kauden tapaan ja se on näkynyt miehen otteissa kaukalossa. Ennen illan ottelua mies seilasikin 22 ottelun maalittomassa putkessa. Illan osuman myötä putki meni poikki ja mies oli syystäkin helpottuneen näköinen taiston tauottua.

− Meillä ylivoima siinä loppu ja pääsimme sen jälkeen hyvään rytmikkääseen hyökkäykseen. Muutama hyvä syöttö ja siinä oli paikka ihan tyhjiin laittaa, Kanninen kuvaili maaliaan.

− Kyllä se maali helpotti tosi paljon.

Viime kaudella mies teki 18 pistettä ja oli tehotilastossa plussan puolella. Tällä kaudella Kanninen on saalistanut vain kuusi pistettä ja tehotilasto on kymmenen asteen verran pakkasen puolella. Kanninen myöntää, että vaikea alkukausi on ollut mielen päällä.

− Täytyy kyllä sanoa, että on ollut tosi vaikeata itselläni henkilökohtaisesti, varsinkin pisteiden valossa.

− Olen yrittänyt miettiä tuota omaa pelaamista, varsinkin viime aikoina. Yrittänyt löytää muutamia asioita, että miten sitä omaa pelaamista saisin paremmaksi, mies kertoi.

Uskoa nousuun löytyy

Kaiken kaikkiaan JYP otti tänään helpottavan voiton ja nousi sarjataulukossa sijalle kymmenen. Alkukausi on ollut jyväskyläläisjoukkueelta hankala ja vuoristoratamainen. Varsinkin otteluiden sisällä joukkueen otteet ovat rajustikin vaihdelleet. Tästä huolimatta Kanninen uskoo, että JYP nousee vielä ja alkaa saamaan lisää voittoja.

− En näe mitään syytä, että miksi ei lähdettäisiin nousuun tästä. Hyviä merkkejä pelissä on ollut.

− Uskon, että JYP tästä nousee, Kanninen päätti.