Apina lensi Tolvasen selästä: ”Ei viitsinyt mitään överiä heittää”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tolvanen vapautti pyssynsä.

Kun toista erää oli pelaamatta enää reilu minuutti, iski Eeli Tolvanen Nuoret Leijonat maalin päähän Yhdysvalloista. Maalia olikin odoteltu jo hyvä tovi, sillä Tolvasesta odotettiin ykkösmaalipyssyä Suomen joukkueeseen.

Maali helpotti selkeästi suomalaishyökkääjää, joka on laukonut turnauksen aikana runsaasti, mutta tulos oli jäänyt Yhdysvallat-peliä aiemmin uupumaan.

Nuorukainen tuuletti osumaa napsimalla apinan selästään ja nakkaamalla sen mäkeen.

"Totta kai se hieman syö, että hävitään näitä pelejä"

− Pakko siihen tuuletukseen oli jotain keksiä. En viitsinyt mitään överiä siihen heittää. Tuo sai kelvata tuohon, Tolvanen hymyili.

− Totta kai se helpotti. Saimme Krisun (Kristian Vesalainen) kanssa maalitilit auki. Aapeli (Räsänen) oli tehnyt maalin aikaisemminkin, mutta saimme kaikki tänään maalit. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Tolvanen summasi.

Nuorten Leijonien Yhdysvallat-ottelun alku oli murheellinen. Avauserän jälkeen tilanne oli 2-0 ja toisen erän ensimmäisillä minuuteilla jenkit olivat siirtyneet jo 3-0-johtoon.

− Ensimmäinen erä oli heikko. Päästimme kaverin 2-0-johtoon. Tietysti sitä on ollut aika paljonkin, että ollaan pelattu heikko avauserä. Joukkueena pelattiin kaksi viimeistä erää hyvin ja tultiin vielä tasoihin, mutta ei ihan saatu pidettyä sitä viimeiseen asti, Tolvanen analysoi.

Yhdysvallat-ottelu ei ollut ensimmäinen, jossa Nuoret Leijonat jäi telineisiin. Tolvanen manaa niin ikään tätä.

−  Alkuun pitäisi tulla tosi paljon paremmin, eikä voi kaveria päästää joka pelissä johtoon. Hyvää oli se, että tehtiin neljä maalia tuossa ja tultiin takaa tasoihin. Uskoimme vaikeassakin tilanteessa omaan tekemiseen.

Yhdysvallat-tappio tarkoitti Nuorille Leijonille sitä, että joukkue pelaa B-lohkon toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Puolivälieriin Tolvanen haluaa mukaan positiiviset asiat, vaikka tappio ei luonnollisesti maistunutkaan.

− Totta kai se hieman syö, että hävitään näitä pelejä. Positiivisesti jos katsoo, niin saatiin peli paremmaksi ja mielestäni voidaan ottaa hyvät asiat tästä mukaan.

Tolvanen ei halunnut vielä spekuloida mahdollisella vastustajalla vielä Yhdysvallat-ottelun jälkeen. Eikä häntä liiemmin kiinnostakaan, mikä maa tulee vastaan.

− Minulle on ihan sama, kuka sieltä tulee. Kaikkia vastaan pitää olla valmis pelaamaan.