Anttila puhui kanadalaispuolustajalle lempäälää − "Mailani oli jossain kiinni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anttila ja Nurse kiinnittyivät toisiinsa tovin ajaksi. Tilanne ratkesi puhumalla.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Suomi voitti Kanadan tyylikkäällä esityksellä maalein 5−1. Nelosketjun isokokoinen työmyyrä Marko Anttila oli sitä mieltä, että joukkue sai edellisen ottelun kompastuskivet käännettyä, ja voitto irtosi tasapainoisella pelillä.

− Alivoimapelaaminen oli hyvää tänään. Puolustimme ylipäänsä hyvin, ja (Harri) Säteri oli maalissa loistava. Saimme palaveerattua aiheesta sen jälkeen, kun Tanska oli tehnyt pari ylivoimamaalia. Tottakai tuollainen joukkue saa luotua maalipaikkoja, mutta pidimme heidät aika hyvin ulkopuolella.

Vaahteralehtipaitojen kärkipelaajat jäivät ottelussa täysin varjoon. Anttilan mukaan kyse oli Leijonien erinomaisuudesta.

− Kanadan yksilötaito hyökkäyksessä on hurja, mutta me pelasimme niin hyvin, että ansaitsimme voiton tänään.

Lempäälän jättinäkin tunnettu isokokoinen laituri viihtyi kanadalaisten kanssa kulmaväännöissä. Anttila odottaa kuitenkin lämmön yhä lisääntyvän, kun panokset kovenevat.

− Eiköhän se fyysisyyskin lisäänny, kun turnaus tästä etenee. Ei se vielä ihan tapissa ollut, vaikka vääntää saikin. Isossa kaukalossa ei ehdi taklata niin paljon kuin hekin ovat ehkä tottuneet.

32-vuotias kolossi ajautui ottelun tiimellyksessä kahinaan Kanadan puolustaja Darnell Nursen kanssa. Anttila kertoi tiukoista hetkistä ja hänen reseptistään solmun aukaisemiseksi seuraavasti:

− Yritin vähän puhua lempäälää hänelle. Mailani oli jossain kiinni, ja yritin vähän vääntää. Häntä ilmeisesti sattui, kun suivaantui siitä. Nuo tuollaiset ovat aina hauskoja. Täytyy yrittää pitää vain oma pää kylmänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle