Antti Uitolla ja Sportilla on paljon todistettavaa

LIIGA / Haastattelu
Antti Uitto on tuttu kasvo vaasalaiselle kiekkoyleisölle.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pitkäaikainen vaasalaisyleisön suosikki ja Mestis-jäiden kestomenestyjä Antti Uitto pääsee pitkän tauon jälkeen kokeilemaan siipiään liigajäille. Tällä kertaa Mestiksestä tutussa kotkapaidassa.

Vaasassa odotetaan vesi kielellä ja silmä kovana tulevan liigakauden alkamista. Vaasalaisen kannattajajoukon Red Armyn äänenavaus on harjoitusotteluiden myötä kohta suoritettu ja paikalla on aistittavissa ennennäkemättömän suuren urheilujuhlan tuntua.

Myös joukkue odottaa innolla kauden alkua ja tulevia pelejä. Sport-leirissä tehdään joka päivä laadukasta sekä kovaa työtä. Joukkue alkaa olemaan valmis tulevaan kauteen ja vaikka kilpaurheilussa työnteko ei tekemällä lopu, Antti Uitto on tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen.

− Hyvältä näyttää. Pelaajat ovat motivoituneita ja joukkueesta huokuva tekemisen meininki on aistittavissa jokapäiväisessä toiminnassa, Uitto toteaa.

Uitto on erittäin tyytyväinen valmennuksen työpanokseen kauden alla.

− Meillä on hyvä ja vaativa valmentaja. Valmennuksen laatu näkyy jäällä ja kaikessa muussa toiminnassa. Silloin, kun tehdään töitä, tehdään niitä kunnolla ja laadukkaasti.

Kauden alku tulee olemaan tärkeässä roolissa kokonaisuuden kannalta ja tavoitteet altavastaajana Liigaan lähtevällä Sportilla ovat maltilliset. Suurempia tavoitteita sijoituksista ei joukkueessa ole vielä asetettu.

− Haemme hyvää alkua ja lähdemme totta kai voittamaan jokaista ottelua.

Joukkuepelaaminen ja yhtenäisyys Sportin ase

Sportin harjoitusottelut ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta päättyneet tappioihin. Tästä huolimatta Seinäjoelta lähtöisin oleva Uitto näkee pelissä paljon hyvää ja uskoo, että nöyrä ja yhtenäinen työnteko joukkueen eteen palkitaan.

− Harjoitusottelut ovat osoittaneet, että kun pelaajat tekevät joukkueena töitä, kaikki on mahdollista.

Vahvuudet, joiden avulla Sport lähtee haastamaan liigavastustajiaan löytyvät Uiton mukaan juuri yhtenäisessä joukkuepelaamisessa. Joukkueesta löytyy myös tarpeeksi leveyttä isompiin ympyröihin. Sport on tulevalla kaudella puolustavan puolustajan sanojen mukaan sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta sekä taitoa, intoa ja fyysisyyttä.

− Nämä ominaisuudet kun saadaan vielä hitsattua yhteen ja kertomaan samaa tarinaa, ollaan oikealla tiellä.

Sportin pelaajaringin laajuus on S-Kiekon kasvatin mukaan riittävä ja hän uskoo, että mahdollisten loukkaantumisien sattuessa korvaajia runkopelaajien tilalle löytyy.

− Ratkaisijoita ja ennen kaikkea nälkäisiä pelaajia riittää, jos on tarpeen ja käsky käy.

Sportin numero kymmenen on siivoillut maalinedustoja jo Mestis-aikana.
Sportin numero kymmenen on siivoillut maalinedustoja jo Mestis-aikana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Heikkoudet käännettävä voitoksi

Joukkueen kokemattomuus liigaympyröissä saattaa herättää kysymyksiä, mutta puolustusministerinäkin Vaasassa tunnettu Uitto ei näe tätä ylitsepääsemättömän suurena heikkoutena.

− Kauden edetessä kokemusta karttuu ja jo tähän mennessä olemme hankkineet arvokasta pääomaa tulevaa kautta ajatellen.

− Jokainen ottelu tuo lisää kokemusta. Lopulta kokemattomuus, ennakkoluulottomuus ja nälkäisyys saattavat kääntyä voitoksemme, Uitto jatkaa.

Tiivistä puolustamista ja suoraviivaisuutta

Joukkueen pelitapa tulee olemaan suoraviivainen ja fyysinen.

− Painetta pyritään luomaan maalille, lähtemään nopeasti omista ja pelaamaan ylipäätään vauhdikasta kiekkoa, Uitto sanoo.

Uiton rooli joukkueessa tulee olemaan tuttua puolustusministerin työtä: oman pään suojelua, kiekkojen blokkausta, vastustajan eliminointia ja alivoimapelaamista.

Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi Uitto mainitsee pelipaikan vakiinnuttamisen ja pelaajana kehittymisen.

− Ura lähti ikään kuin uuteen nousuun tässä vanhemmalla iällä. Tavoitteena on totta kai myös nauttia joka pelistä ja tästä mahdollisuudesta, Uitto toteaa.

Mestiksessä Uitto sai vastuuta jokaisessa pelaamassaan pelissä runsaasti, mutta Liigassa peliaika tulee todennäköisesti vähenemään. Hän pyrkii omalla työpanoksellaan ja tekemisen laadulla vakuttaamaan valmennuksen ja sitä kautta saamaan lisää vastuuta.

Tuleva kausi on ratkaisevassa roolissa Seinäjoelta lähtöisin olevan pelimiehen tulevaisuuden kannalta. Lyhyen aikavälin tavoitteena Uitolla on vakiinnuttaa paikka liigaympyröissä ja hän ottaa tästä eteenpäin kauden kerrallaan.

− Tässä kaudessa tulee olemaan paljon haastetta ja mielenkiintoa. Pyrin pelaamaan niin hyvin kuin mahdollista ja katsotaan sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos vaan pysyn ehjänä, peli-intoa ainakin riittää vielä moneksi vuodeksi, Uitto päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle