Antti Törmänen: "Sanoin, että ykköskentässä on kaksi paikkaa tarjolla"

LIIGA / Haastattelu
Antti Törmänen on valmiina mestaruusjahtiin tuttujen pelaajien kanssa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
HIFK pääsi viime kaudella kahden voiton päähän mestaruudesta, mutta pitkä kevät päättyi lopulta hopeamitaleihin. Päävalmentaja Antti Törmänen suhtautuu alkavaan kauteen luottavaisin mielin.

Viime kauden onnistumisten taustalta löytyy Törmäsen mukaan pelaajien ja valmennuksen onnistunut yhteistyö sekä yksittäisten pelaajien kehitysaskeleet. Myös viime kauden maltillinen vaihtuvuus kokoonpanossa nousi pitkän kauden aikana arvoonsa.

- Moni sellainen pelaaja on jatkanut täällä, ketkä ovat tulleet minun kanssani samaan aikaan HIFK:hon. Olemme saaneet pysyvyyttä pelaajistossa. Ennen viime kautta lähtijöitä ei ollut samaan malliin kuin aikaisemmin, Törmänen kertoo.

Törmänen oli viime kauden aikana erityisen tyytyväinen siihen, kuinka moni pelaaja kehittyi silminnähden pitkän kauden aikana.

- Näimme myös, että nyt on mahdollisuus pärjätä ja se motivoi meitä. Se lämmittää aina, kun pelaaja uskaltaa tulla ja ottaa steppejä. Jokaisen pelaajan hyvät otteet ovat mannaa valmennukselle, Törmänen kehuu.

Uusi kausi tuo päävalmentajan mukaan uudet kuvionsa, mutta joukkueessa on viime kauden tavoin paljon ennestään tuttuja pelaajia.

- Tulee heti sellainen fiilis, että paljon tuttuja ja mukavia ukkoja, joiden kanssa jatketaan. Kesän aikana olemme saaneet myös muutaman hyvän mausteen kokoonpanoon, Törmänen pohtii.

Tulevalla kaudella HIFK:n valmennus uskoo nuorten pelaajien ottavan entistä isompaa roolia runkosarjassa, kun esimerkiksi viime kauden tehopelaajat Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky ovat siirtyneet ulkomaille pelaamaan.

- Pojille sanoin, että siellä on viime kauden ykköskentästä kaksi hyökkääjän paikkaa tarjolla. Kuka haluaa mennä ja ottaa ne? Jaossa ne ovat, Törmänen linjaa.

HIFK:n yhteiset kesäharjoitukset jäivät pitkän kevään takia lyhyiksi. Lyhyessä kauteen valmistautumisessa auttaa toisilleen entuudestaan tuttu porukka. Törmänen on kiitollinen arvokkaista jatkosopimuksista, jotka HIFK:n toimistolla saatiin aikaisessa vaiheessa valmiiksi.

- Epätietoisuus on hankala paikka. Jos joudutaan miettimään, että milloin muutamalle puuttuvalle paikalle saadaan pelaajia, ja keitä he ylipäätään ovat, niin onhan tämän hetkinen tilanne paljon parempi.

Päävalmentaja tuntee joukkueensa vahvuudet, joiden avulla HIFK lähtee jahtaamaan menestystä alkavalla kaudella.

- Olemme erittäin liikkuva ja taitava joukkue. Lisäksi meillä on hyviä fyysisiä elementtejä mukana. Meillä on monia pelaajia, jotka pystyvät olemaan runkosarjassa parempia kuin viime vuonna.

Valmennus on ensimmäisistä harjoituksista asti nähnyt edessään motivoituneen porukan.

- Jokainen pelaaja näyttää parastaan ja osaamistaan. Haluamme pärjätä tänäkin vuonna koko ajan, ja se näkyy joka päiväisessä tekemisessä ja sitä kautta tulee näkymään kaikissa peleissä.

Pukukopissa ei haluta palata viime kauden kirvelevään finaalitappioon, mutta Törmäsen mukaan se saattaa kauden edetessä näkyä pelaajien tekemisessä.

- Itse uskon, että se näkyy yksittäisten pelaajien näytönhaluissa. Kun mennään eteenpäin runkosarjassa, viimeistään pudotuspeleissä pitäisi näkyä sellainen ikävä tuska, mikä koettiin. Se pitää kääntää siinä vaiheessa voimavaraksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle