Andreas Bernard paljon puhuttaneesta maalista: "Olin 99-prosenttisen varma hylkäämisestä"

LIIGA / Haastattelu
Andreas Bernard oli mies paikallaan tiistain huipputärkeässä ottelussa.
Kuva © Saana Hakala
Ässät alkaa saada onnistumisia viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun HPK hengittää niskaan pudotuspelikamppailussa. Tiistai-illan "kuuden pisteen ottelussa" yksi ehdottomista onnistujista seisoi porilaisten maalinsuulla.

Ässät sai voitollaan venytettyä eron kymmeneen pisteeseen taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta HPK:n kanssa. Ässämaalivahti Andreas Bernard myönsi ottelun tärkeyden näkyneen alun otteissa.

− Pelin alku meni vähän jännittämiseksi meiltä, mutta saimme kuitenkin hienosti taisteltua. Puhuimme ennen ottelua, että turhia jäähyjä ei saa ottaa, ja erikoistilanteiden laatu pitää pysyä hyvänä, Bernard kertoi.

Tunteita herätti vielä ottelun jälkeenkin HPK:lta avauserässä haaston myötä hylätty maali. Osuma olisi ollut hyväksyttynä illan ensimmäinen, mutta nyt Ässät pääsi kuittaamaan avausmaalin vain reilut kymmenen sekuntia hylkäyksen jälkeen.

− En tiennyt ensin, että kuka minussa oli tilanteessa kiinni, oliko se oma pelaaja vai vastustaja. Heti nähdessäni ensimmäisen hidastuksen tiesin kuitenkin, että maali tullaan 99-prosenttisen varmasti hylkäämään, Bernard kommentoi.

Seuraavan kerran HPK pääsi maalin makuun vasta kolmannessa erässä vierailijoiden illan ainoalla osumalla.

− Harmi se yksi päästetty, mutta tästä ottelusta kolme pistettä oli ehdottomasti tärkeämpiä kuin yksittäinen maali. Töitä sai maalilla kyllä tehdä, mutta pelaajatkin blokkasivat hyvin kiekkoja, Bernard jakoi tunnustusta joukkuetovereilleen.

Porilaisten kausi on ollut vuoristorataa

Sekä Ässien että Bernardin kausi on edennyt vaihdellen. Nyt vire alkaa jälleen löytyä niin koko joukkueella kuin maalivahdillakin synkeämmän jakson jälkeen.

− Olen mennyt samoin kuin muu joukkuekin: kauteen oli hyvä startti, sitten tuli vaihtelevampaa. Tammikuu oli kokonaisuudessaan synkkä, sillä teimme samoja asioita kuin ennenkin, mutta emme onnistuneet voittamaan. Nyt on tärkeää saada näitä hyviä pelejä alle, Bernard kertasi kautta.

Bernard on kantanut Porissa selvän ykkösvahdin viittaa läpi kauden. Jaksamisen kannalta tärkeänä mies pitää henkisen puolen hoitamista yhdessä Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

− Henkisesti vaikean tammikuun aikana oli tärkeää, kun juteltiin paljon Jaakon kanssa ja esimerkiksi katsoimme videoita. Olemme edelleen puhuneet kovan työnteon merkityksestä, ja siitä, ettei nyt ole niin tärkeää miten ne kiekot torjuu, kunhan vain on aina edessä, Bernard naurahti.

Jäljellä olevia kuutta ottelua Ässät lähtee ajattelemaan jo pudotuspeleinä.

− Tämä HPK-voitto oli henkisesti iso ja tärkeä, saimme itseluottamusta ja uskoa. Lauantaina on edessä jälleen iso peli, ja näitä loppuja runkosarjapelejä olemme päättäneet lähestyä kuin pudotuspelien seitsemänsiä kamppailuja, Bernard alleviivasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle