Alpo Suhonen uskoo Suomen mahdollisuuksiin – kunhan tuomarit hoitavat työnsä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alpo Suhonen työskentelee nykyään Itävallan kiekkoliitossa urheilujohtajana.
Kuva © Aapo Mannelin
Nykyään Itävallan jääkiekkoliitossa urheilujohtajana vaikuttava Alpo Suhonen uskoo, että Suomella on välierässä Venäjää vastaan hyvät mahdollisuudet voittoon, kunhan tuomareilta ei lähde homma käsistä.

Suomi ja Venäjä iskevät pian yhteen MM-välierässä. Lauantain mittaan tapetilla on ollut ottelun päätuomarikaksikkona toimivan Martin Franon ja Josef Kubusin onnistuminen venäläisyleisön pauhussa. Moskovaan saapunut Alpo Suhonen ei odota, että tuomarikaksikko onnistuisi.

− Pelkään vähän, että tuomareilta lähtee matsi kätösistä. Venäläiset hyödyntävät sen pelaamalla siinä rajalla koko ajan, Suhonen varoittelee.

Suhonen uskoo kuitenkin Leijonien mahdollisuuksiin napata finaalipaikka.

− Jos mitään suurempia tuomarivirheitä tapahdu ja peli pysyy pelinä, meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, kokenut kiekkopersoona povaa.

Suhonen nostaa nuoret suomalaiset Sebastian Ahon ja Patrik Laineen erityiksiksi onnistujiksi turnauksen aikana. Kaksikon onnistuminen olisi Suhosen mukaan äärimmäisen tärkeää myös Venäjää vastaan.

− Se vaikuttaa paljon, miten osa suomalaisista − meillä on kuitenkin nuoria pelaajia paljon − kestää tilanteen: fanit, venäläisten kovan pauhun, jaksavatko he vieläkin.

− Maalivahti on tietysti myös tärkeässä roolissa, meidän puolustus ei ole meidän vahvin osa-alue, Suhonen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle