Allu painaa illasta toiseen

MESTIS / Haastattelu
Yksi Hokin onnistujia lauantaisessa KooKoo-ottelussa oli jälleen erinomaisesti taistellut Jani Tuppurainen. Mies pelaa kaikki tilanteet loppuun asti ja pistää kroppansa sataprosenttisesti likoon aina jäällä ollessaan. Jatkoaika jututti miestä taiston tauottua.

Tuppuraisen mukaan illan ottelu oli vauhdikas, mutta KooKoon kahvaaminen ja mailankäyttö sotkivat peliä. Mies sai myös osansa mailaviidakossa.

- Vähän pimeni tilanteen jälkeen, kaveri veti mailalla suoraan naamaan. Isku veti olon veteläksi, mutta jaksoin silti pelata hyvin loppuun asti, mies kommentoi punaleukaisena.

- Pelissä oli vauhtia, mutta KooKoo pelasi kahvakiekkoa, Tuppurainen jatkoi.

Hokin nousua voittoon Tuppurainen pitää kovan taistelun tuloksena.

- Taisteluvoitto, Tuppurainen kuittasi ottelun yhdellä sanalla.

- Palomäen maali lopussa oli todella tärkeä. Pelit ovat alkaneet viime aikoina sujua, ketjut ovat kuosissa ja se näkyy.

Myös Tuppurainen jakoi tunnustusta KooKoo-vahti Jaakko Suomalaiselle.

- Kaverin maalivahti pelasi erittäin hyvin. Enemmänkin maaleja olisi nähty, jos tuollainen maalivahti ei olisi maalilla ollut, Tuppurainen uskoo.

- Itsellänikin oli muutama läpiajo. Pikkuisen tuuria mukaan, niin ne uppoavat jatkossa, mies jatkaa.

Oma peli alkanut kulkemaan

Tuppurainen on ollut viime aikoina Hokin parhaimmistoa illasta toiseen. Mies on itsekin tyytyväinen tilanteeseen. Tämän kauden 18 ottelua ovat tuoneet tehot 4+14. Tämä riittää kolmanteen sijaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

-Alkukausi oli vähän nihkeämpää, kun pelasin kolmos- tai neloskentässä. Sen jälkeen on vastuuta tullut enemmän ja se on alkanut myös näkyä.

Nykyiset ketjukaverit Tomi Mustonen ja Jean-Philippe Paré ovat miehen mieleen. Koko kolmikolla onkin kulkenut viime aikoina oikein mallikkaasti, sillä kolmikko on myös joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä. Mustonen on ykkösenä tehoilla 8+8, Parén pisteet 5+11 oikeuttavat toiseen sijaan ja Tuppurainen on siis kolmantena tehoilla 4+14.

- Mustosen ja Parén kanssa on loksahtanut hyvin yhteen ja pinnoja on tullut.

Joukkueensa alkukauteen Tuppurainen on tyytyväinen.

- Joukkueella on mennyt paremmin kuin viime vuonna. Tasaisemmin pitäisi vielä pystyä pelaamaan. Omalta kohdaltani pelit ovat menneet ihan ok.

Hokin ensi viikon ohjelmaan kuuluvat vieraspelit Hyvinkäällä sekä Kirkkonummella ja kotiottelu Jukureita vastaan Kajaanissa. Reissuun Tuppurainen lähtee hyvillä mielin.

- Hyvillä mielin lähdemme etelään. Saimme tällä viikolla kolmesta pelistä viisi pistettä ja joukkueella on nyt hyvä henki päällä.

Erityisen tyytyväinen Tuppurainen on siihen, että Lauri Rämetin peliesitysten myötä Hokilla on nyt kaksi käyttökelpoista maalivahtia.

- Hyvä kun on kaksi veskaria, tulee kilpailua.

Ensi torstainen Salamat-ottelu on myös Urheilukanavan tv-ottelu. Tuppuraisen mukaan koko joukkue esittää silloin parastaan.

- Televisiointi on jokaisella pelaajalla henkilökohtainen asia. Joitakin se jännittää enemmän, joitakin vähemmän. Varmaa on se, että ottelulla on paljon katsojia ja jokainen yrittää varmasti näyttää parhaansa, Tuppurainen sanoo.

Raportti ottelusta Hokki-KooKoo löytyy täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle