Alle 18-vuotiaiden kultakapteeni Välimäki metsästää putkelle jatkoa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Välimäki on menestynyt alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Edellisissä alle 18-vuotiaiden kisoissa kultakapteenina häärinyt Juuso Välimäki pääsi mukaan Nuorten Leijonien joukkueeseen tapaninpäivänä alkaviin kisoihin. Kultaa vähempi ei kelpaa myöskään nuorten kisoista.

WHL-liigan Tri City Americansissa kiekkoileva Juuso Välimäki sai kokea joulukuun alussa jotain ainutlaatuista, kun presidentti Sauli Niinistö kutsui hänet linnanjuhliin. Syy kutsuun arvokkaaseen tilaisuuteen oli selvä − Nokialta kotoisin oleva Välimäki oli toiminut aiemmin samana vuonna Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kultaa voittaneen joukkueen kapteenina.

Kaikesta huolimatta Välimäki suhtautuu nuorten kisoihin tyynenrauhallisesti. 

− Melkolailla samanlainen tunnelma on kuin aiemmissa kisoissa. Joukkueessa on kuitenkin paljon tuttuja jätkiä, ja joukkue on samantyylinen. Ympyrät ovat vain vähän isommat, pyörittelee Välimäki.

Seuratasolla Välimäki on pelannut puolustajaksi todella väkevän alkukauden. WHL:ssä on 32 ottelussa syntynyt 35 tehopistettä − 12+23.

− Meillä on Tri Cityssä iskukykyinen joukkue. Kokoonpanomme on laaja ja yksilötaitoa on paljon. Maalivahdit ovat todella hyviä. Henkilökohtaisesti on mennyt ihan hyvin vaikeamman viime kauden jälkeen. Ylivoimapelin kautta olen päässyt tekemään pisteitäkin.

Pohjois-Amerikassa pelatessaan Välimäki on kohdannut monia tulevia MM-kisavastustajiaan. Kanadan joukkueesta esiin nousivat nimet Carter Hart, Noah Juulsen ja Mathew Barzal.

− Turnauksessa ei ole helppoja pelejä. Lohkomme joukkueista Ruotsi on aina kova. Heitä vastaan on kiva pelata. Myös muut joukkueet ovat kilpailukykyisiä.

Omasta joukkueestaan, Nuorista Leijonista, Välimäki on myös luottavaisin mielin. Jukka Rautakorven johtama kokenut valmentajisto osaa varmasti hommansa Myöskään joukkueen yhteenhitsautuvuus ei tule koitumaan ongelmaksi.

− Monet jengissämme pelaavista jätkistä on käynyt Pohjois-Amerikassa pelaamassa. Harjoitusleirin aikana ennen turnausta tutustumme toisiimme ja hoidamme pelimme kasaan. 

Yksi pelaaja ylitse muiden Nuorten Leijonien katraasta nousee.

Eeli Tolvasen haluan nostaa erikseen esiin. Suomessa ei vielä oikein ymmärretä kuinka kova pelaaja hän on. Montaa niin nopeaa rannekutia ei ole. Ei tarvitse kauheasti vetoa latailla. 

Alle 18-vuotiaiden kultakapteenilla ei ole kuin yksi tavoite Kanadassa pelattaviin nuorten MM-kisoihin.

− Ei kannata edes asettaa pienempiä tavoitteita kuin kulta.

Suomi lähtee jahtaamaan kultaunelmaansa tapaninpäivän iltana, kun joukkue kohtaa avausottelussaan Tšekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle