Alkukauden huippuvire ehtyi marraskuussa täysin − Lähteenmäki: "Olemme pelanneet ihan sinne päin jääkiekkoakin"

LIIGA / Haastattelu
Lähteenmäen kudit eivät löytäneet marraskuussa kertaakaan verkon perukoille.
Kuva © Saana Hakala
Ässien alkukauden maaliruisku Sami Lähteenmäen pistetahti on tyyntynyt täysin tyveneen mentäessä kohti joulua. Hyökkääjä merkkautti marraskuussa tehot 0+0, vaikka peliminuutit ja vastuu ovat pysyneet ennallaan tehokuukausiin nähden.

Ässät voitti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 Tapparan Tampereella. Porilaisten hyökkääjä Sami Lähteenmäki oli tyytyväinen voittoon. Kuuluipa joukkueen pukukopista kamppailun jälkeen riemunhuutojakin.

− Kyllä maistuu. Muutamassa pelissä olemme olleet jo oikealla puolella peliä. Viimeiset neljä-viisi peliä olemme pelanneet ihan sinne päin jääkiekkoakin, Lähteenmäki analysoi.

Ässien jatkoaikavoittoon 4−3 päättyneessä ottelussa sekä kotijoukkueen Dominik Hrachovina että vieraiden Andreas Bernard olivat vaikeuksissa pitkin iltaa. Molemmat veskarit päästivät selkänsä taakse luvattoman helppoja osumia. 28-vuotias hyökkääjä oli sitä mieltä, että erikoinen ilta johtui ainakin osittain vastustajan pelitavasta.

− Tämä on aina täällä Tampereella vähän tällaista. Tappara on erittäin organisoitu ja kurinalainen joukkue, joten maalipaikat ovat vähissä. Yrityksiä tulee välillä mistä sattuu. Ensimmäisen erän jälkeen Kärjen kenttä pelasi kokonaisuudessaan loistavasti. He loivat kiekolla toiseen päätyyn hyvää painetta, kiitteli Lähteenmäki.

− Olimme vähän opiskelleet tätä ison kaukalon peliä. Pystyimme pitämään Tapparan pelin ulkopuolella. Maalit tulivat erikoisista paikoista, vaikka oli heillä tilanteita keskeltäkin. Toisaalta se kuvastaa sanomaani, että he joutuivat vetelemään oudoistakin paikoista.

Lähteenmäki takoi syyskuussa tehot 7+2 ja lokakuussa hän värkkäsi pisteet 2+4 − marraskuussa ruuti oli kuitenkin todella märkää. Ykkösketjussa viilettävä laitahyökkääjä jäi nimittäin tyystin ilman tehopisteitä. Mies itse ei ollut innokas keskustelemaan tuloksenteostaan.

− Jos ei muuta kysyttävää ole, niin voidaan siirtyä seuraavaan, tokaisi Lähteenmäki.

Ässät jatkaa Tappara-ottelunkin jälkeen vieraskaukalossa. Perjantaina joukkue matkaa Kuopioon ja lauantaina on vuorossa Liigan pohjoisin paikkakunta Oulu. Lähteenmäki tiedostaa, että tulevat vastustajat ovat tämän hetken vaarallisimpia joukkueita.

− Seuraavaksi menemme vieraisiin pelaamaan hieman samanlaisiin paikkoihin. KalPa on kuuma joukkue tällä hetkellä, ja Oulussa Kärpät on ollut koko kauden vahva. Tietysti ne tulevat olemaan vähän erilaisia pelejä, sillä kyseessä on selvästi luistelevampia joukkueita. Nämä joukkueet pelaavat ehkä myös enemmän karvauspeliä kuin Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle