Alivoimalla urakoinut Lahti: "Vauhtiahan siinä oli"

LIIGA / Haastattelu
Miika Lahti on tässäkin ottelusarjassa tärkeä osa JYPin peliä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jyväskyläläisten työnteon ruumiillistuma Miika Lahti oli pettynyt hukattuun kahden maalin johtoasemaan, mutta löysi joukkueensa Helsingin vierailusta paljon hyvääkin.

JYPin luottohyökkääjä Miika Lahden iltapuhde ei näkynyt tilastoissa, mutta mies laittoi itsensä koko muun joukkueen tavoin täysillä likoon. JYPin loistavasti alkanut ensimmäinen välieräottelu kääntyi kuitenkin HIFK:lle, ja vierailijoiden kahden maalin johtoasema valui hukkaan.

− Hyvä eka erä meiltä, mutta lopulta ei kuitenkaan oltu ihan parhaimmillamme ainakaan toisessa ja kolmannessa erässä. Otimme myös tyhmiä jäähyjä, minkä takia emme saaneet lopussa todellista kiriä aikaiseksi, Lahti summasi oman joukkueensa peliä.

Ottelu oli kahden loistavasti viisikkona hyökkäävän joukkueen näytöstä, mikä ei tullut yllätyksenä kolme maalia puolivälierissä tehneelle keskushyökkääjälle.

− Vauhtiahan siinä pelissä oli, ja mentiin päästä päähän. HIFK oli tänään [perjantaina] odotetun kova.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen näytti siltä, että JYP tekee ottelusta erittäin hankalan HIFK:lle, mutta tämän jälkeen peli tasoittui huomattavasti.

− Tietenkin kaverikin siinä nosti tasoaan, mutta emme itsekään pystyneet ottelun edetessä pitämään sitä samaa rytmiä yllä. Aloimme hukata kiekkoja omissa, minkä seurauksena HIFK sai luotua pitkiä hyökkäyksiä ja hankkimaan meille jäähyjä, Lahti sanoi.

JYP ei missään nimessä myynyt nahkaansa helpolla omalla puolustusalueella. Vierailijat puolustivat ajoittain mallikkaasti oman maalin edustaa, joten HIFK:lla oli täysi työ päästä laukomaan parhaalta maalintekosektorilta.

− Olihan meidän pelaamisessa paljon hyviäkin juttuja. Aika tasan meni maalipaikat ja kohtuullisesti puolustimme, mutta omalla alueella pystymme olemaan vieläkin parempia.

Seuraava peli odottaa alle vuorokauden päässä lauantaina. Lahdella oli selvä näkemys siitä, mitä asioita JYP tekee paremmin huomenna kotihallissaan.

− Hermokontrollia parannetaan ja tyhmät jäähyt pois. Jatketaan sitä hyvää JYPin peliä, jota tänäänkin ajoittain nähtiin, eli suoraviivaista ja fyysistä taistelua, Lahti linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle