Alex Goligoski – joukkueen kanssa hyvään vauhtiin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA ja Ranska saivat kunnian avata Suomen ja Ruotsin isännöimät vuoden 2012 MM-kisat. Alun haasteiden jälkeen USA pystyi vyörymään Ranskan yli laajalla rintamalla. Yksi onnistujista oli Dallas Starsin kiekollinen puolustaja Alex Goligoski, joka näkee nopean USA:n joukkueen olevan vahvoilla turnauksessa.

Perjantain aamupäivän ottelussa USA loi heti ottelun alkuun paljon maalipaikkoja, mutta juuri Ranska oli se, joka vastasi ottelun avausmaalista. Osuma sai amerikkalaisryhmän varpailleen, mutta pelin edetessä USA sai kuitenkin maalihanat auki. USA:n puolustaja Alex Goligoski olikin tyytyväinen joukkueensa kokonaisvaltaiseen suorittamiseen avausottelussa.

– Ranska aloitti kovaa ja he saivat pelinsä kulkemaan heti alusta alkaen. Meillä kesti hieman aikaa päästä peliin mukaan, mutta loppujen lopuksi pelasimme vahvan 60-minuuttisen, totesi tyytyväinen Goligoski ottelun jälkeen Jatkoajalle.

Omaan peliinsä Goligoski oli suhteellisen tyytyväinen, vaikka avausottelut uuden joukkueen kanssa ovat aina haastavia.

– Tietenkin ensimmäisessä pelissä on aina tutustumista uusiin systeemeihin, uusiin pelaajiin ja valmentajiin ja pitää vain pyrkiä totuttelemaan kaikkeen nopeasti. Tuntui hyvältä ja varsin kelvollinen avaus itseltäni, Goligoski vakuutteli.

MM-turnaukseen lähtöä Goligosken ei tarvinnut kauaa miettiä seurajoukkueensa Dallas Starsin jäätyä pudotuspelien ulkopuolelle. Haussa onkin vahva loppu pitkälle kaudelle.

– Tämä on ehdottomasti hyvä mahdollisuus saada kaudelle parempi päätös. Toki oli mukava tulla mukaan kovaan joukkueeseen ja erityisesti tulla edustamaan maajoukkuetta. Onkin mukavaa olla nyt täällä mukava kamppailemassa voitoista.


Goligoski aloitti vahvasti USA:n puolustuksessa.

Nopean joukkueen mahdollisuudet

Henkilökohtaisesti Goligoski on tullut tunnetuksi NHL:n puolella vahvana kiekollisena puolustajana, joka liikkuu sulavasti ja vauhdikkaasti kaukalossa. Samoja oman pelinsä vahvoja osa-alueita Goligoski haluaa tuoda nyt maajoukkueen käyttöön.

– Pyrin tuomaan vahvaa kiekollista ja jämäkkää puolustuspelaamista joukkueellemme. Meillä on paljon vauhtia puolustuksessamme, mikä on erittäin hieno asia. Kaikki tekevät kovasti töitä yhdessä ja joukkueelle. Kunhan vain saamme liikuteltua kiekkoa puolustuksesta nopealle hyökkääjille ja pystymme pitämään pelin painopisteen hyökkäysalueellamme, niin tästä tulee hyvä turnaus meille kaiken kaikkiaan.

Nopeuden lisäksi USA vakuutti turnausta edeltävissä harjoituksissa ja avausottelussa työmääränsä osalta. Kyseiset vahvuudet onkin tuotava joukkueen käyttöön turnauksen aikana.

– Meillä on kasassa kovasti töitä tekevä ryhmä ja tuossa on kuitenkin paljon taitoa mukana. Kaikki sujuu varmasti hyvin, kun vain saamme joukkueen yhtenäiseksi. Tällä hetkellä kaikki ovat erittäin innoissaan täällä olemisesta ja se on kuitenkin iso juttu tällaisessa turnauksessa kaukana kotoa.

USA:lle seuraava ottelu onkin todellinen turnauksen alun huipennus, sillä vastaan asettuu naapurimaa Kanada. Ottelu onkin otettu isosti huomioon USA:n joukkueessa.

– Näin amerikkalaisena he ovat se joukkue, jonka haluamme ehdottomasti voittaa. Tuo ottelu on pistetty merkille ja se on varmasti erityinen peli meille kaikille, jotka ovat lauantaina kaukalossa. Varmasti hauska ottelu on luvassa huomenna.

» Lähetä palautetta toimitukselle