TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Aleksi Mäkelä: Kivinen tie takaisin pelikuntoon

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Mäkelä on nousemassa Tuomas Tuokkolan luottopelaajaksi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Viime keväänä Ilveksen kokoonpanoon murtautuneen Aleksi Mäkelän piti olla tällä kaudella yksi tupsukorvien runkopakkeja. Loukkaantumiset kuitenkin pitivät miehen pitkään sivussa peleistä.

Helmikuun alussa 19 vuotta täyttänyt Aleksi Mäkelä pelasi viime keväänä karsinnat mukaan lukien kymmenen liigaottelua. Tällä kaudella debyytti nähtiin kuitenkin vasta tammikuun viimeisenä päivänä.

− Käden kanssa oli ongelmia alkukaudesta. Sitten kun se saatiin kuntoon, tuli muita ongelmia keskivartalon kanssa. Olihan se aika kivinen tie takaisin pelikuntoon, Mäkelä kertoo.

Kyllähän siitä nauttii, kun pääsee ratkaisupaikoissa pelaamaan.

Viime kesän Dallas Starsin NHL-varaus on ollut Ilveksen kokoonpanossa paluunsa jälkeen nyt neljässä peräkkäisessä ottelussa.

− Kovasti on tehty hommia ja tässä sitä taas ollaan.

Perjantai-iltana Tapparaa vastaan Ilves haki kavennusosumaa kuudella neljää vastaan ottelun loppuminuuteilla. Viivamiehinä pelasivat Mäkelä ja hänen ikätoverinsa, niin ikään 1995 syntynyt Mikke Levo.

− Onhan se hyvä, että saa vastuuta. Kyllähän siitä nauttii, kun pääsee ratkaisupaikoissa pelaamaan.

− Miken olen tuntenut jo pitkään, oli helppo pelata hänen kanssaan. Mukavaa oli, mutta ei saatu tasoitusta aikaan, mikä oli tietysti se tarkoitus.

Mäkelä erottuu kentällä suhteellisen ison kokonsa ja hyvän luistelunsa lisäksi myös pelirohkeasta tyylistään.

− En tiedä sitten onko se iän myötä tullut, ehkä enemmän kokemuksen kautta. Viime vuonna tulin ehkä vähän puskista tähän, enkä ollut tottunut liigavauhtiin. Nyt kun on kesän treenannut liigaäijien kanssa, niin on paljon helpompaa hypätä liigavauhtiin mukaan.

Ilves taistelee vielä kynsin hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Paikka kymmenen joukossa on jo käytännössä varma.

− Kovasti taistelemme, ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Vähintään säälipleijareihin menemme, mutta totta kai taistelemme vielä siitä suorastakin puolivälieräpaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle