Alatalo etsii tasaisuutta otteisiinsa

LIIGA / Haastattelu
HPK:n heikot vierasesitykset saivat jatkoa, kun joukkue hävisi Ässille numeroin 1-5. Joukkueen esitys harmitti puolustaja Santeri Alataloa.

– Ei tästä mikään hyvä fiilis jäänyt, kun kerran hävittiin. Me annoimme vastustajalle vähän turhan halpoja maaleja ja sitten kolmas maali tuli omalle kohdalle, Santeri Alatalo kuvaili ottelua.

Ritaripaitojen iltaa synkensi entisestään useampi loukkaantuminen. Kesken ottelun sivuun jääneet pelaajat vaikeuttivat selkeästi HPK:n takaa-ajoa.

– Me menetimme ottelun aikana neljä miestä. Heistä kolme loukkaantui ja yksi lensi pihalle. Vaikea siitä on enää nousta.

Tämän kauden liigapeleissä puolustaja ei ole onnistunut aivan odotetusti. Alatalo on kerännyt itselleen 14 ottelun aikana vain yhden pisteen. Myös tehotilasto on pahasti pakkasen puolella.

– Minulla on ollut liikaa vaihtelevuutta otteissani. Välillä on kulkenut hyvin, välillä huonosti. Liikaa tässä on ollut sitä huonoa. Tasaisuutta pitäisi saada lisää.

HPK:n puolustaja on pelannut kahtena vuonna peräkkäin harjoitusotteluissa erinomaisesti. Liigapeleissä ei ole kuitenkaan samantasoisia esityksiä kovin usein nähty.

– Ehkä vastustajat ovat olleet treenipelien paineettomassa tilassa heikompia. Sitä kautta taas olen paremmin päässyt näyttämään taitojani. Samaan kiekolliseen peliin pitäisi pystyä myös liigassa. Se on ollut vielä vähän epävarmaa. En ole saanut itsestäni kaikkea irti, Alatalo sanoi.

Pisteiden vähyys ei johdu ainakaan peliajan puutteesta. Ässiä vastaan puolustaja urakoi selvästi yli 20 minuuttia. Vastuuta tuli niin ylivoimalla kuin alivoimallakin.

– Peliaikaan täytyy olla tyytyväinen, vaikka ei ihan putkeen olekaan mennyt. Siitä pitää antaa iso kiitos valmennukselle. Tällä peliajalla varmasti kehittyy paremmaksi pelaajaksi.


Santeri Alatalo urakoi Porissa myös oman maalin edustalla.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Puolustaja on pelannut alkukauden pääosin kokeneen Jukka-Pekka Laamasen vierellä. Puolustajakaksikosta kumpikin on tullut tutuksi kiekollisesta pelistään, eikä niinkään varmoista oman pään otteista.

– Välillä meidän esitykset ovat olleet hyviä ja välillä vähän heikompia. Parityöskentelyä pitää vielä parantaa. Vierelläni on kuitenkin kokenut kaveri, jolla on paljon kilometrejä alla tästä sarjasta. Häneltä täytyy ottaa neuvoja.

– Ei meillä ole varsinaisesti rooleja. Yhteispelillä me etenemme. Välillä toinen hyökkää ja toinen taas puolustajaa. Olemme kuitenkin molemmat enemmän kiekollisia puolustajia.

Hämeenlinnalaisten alkukausi on ollut vaikea. Tappioita on tullut useita peräkkäin ja vieraskentältä joukkue ei ole kyennyt vielä nappaamaan kolmen pisteen voittoa. HPK onkin valunut sarjataulukon häntäpäähän. Alatalolla ei ole selkeää selitystä joukkueen heikolle menestykselle.

– Vaikea sanoa, miksi peli ei kulje. Välillä peli on ollut laiskaa, mutta ei läheskään aina. Ei ole vain kaikki natsannut vielä kohdalleen. En kuitenkaan usko, että yrityksen puutteesta menestys olisi kiinni. Tähän mennessä se ei vain ole riittänyt, puolustaja mietti.

Nuori puolustaja kuitenkin uskoo oman joukkueensa mahdollisuuksiin kääntää tappiot voitoiksi.

– Kyllä se muutos lähtee meistä pelaajista eikä mistään muusta. Jostain sisältä se muutos pitää kaivaa. Jos teemme yhdessä hommia, niin uskon että siitä se lähtee. Kyllä tässä joukkueessa on potentiaalia vaikka mihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle