Akatemian prosessi etenee aikataulussa

MESTIS / Haastattelu
Realistinen Ahvenjärvi myönsi, että tekemistä riittää vielä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukka Ahvenjärven johdolla kauteen valmistautuva JYP-Akatemia kuuluu ennakkoarvioissa sarjan pohjamutiin, mutta potentiaalia riittää huomattavasti korkeammalle. Ahvenjärven mukaan jyväskyläläisten riveissä vallitsee kova kilpailuhenki pelipaikoista, mikä pakottaa jokaisen antamaan kaikkensa.

JYP-Akatemian harjoitusottelut ovat sujuneet varsin lupaavissa merkeissä. Ainoa ikävä sivumaku harjoitusotteluissa on ollut kaksi selkeää tappiota Jukureille. Pelattujen otteluiden maaliero on kirjattu mikkeliläisille peräti 13−2-lukemin.

− Prosessi on vielä kesken. Meidän täytyy hakea ne omat vahvuudet, joiden avulla me pidetään omaa pelitapaa yllä, kertoi Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

− Harjoitusottelut ovat tässä vaiheessa kautta tärkeitä mittareita meidän omasta tekemistä, eikä siinä juuri muiden pelaamiseen keskitytä.

Joukkueen keski-ikä on ainoastaan 20,5 vuotta, ja vanhin pelaajakin on kapteeni Valtteri Hotakainen, joka on ainoastaan 24-vuotias. Jyväskyläläisten rinki on siis varsin nuori, mutta leveä. Avainpelaajia on ollut varaa lepuuttaa ajoittain, mikä on avannut näytönpaikan muille pelaajille.

− Meidän joukkueessa vallitsee kova, mutta tervehenkinen kilpailu pelipaikoista. Pelivalmiuden tulee parantua vielä jokaisella läpi koko kauden, kommentoi hurrikaaniryhmän luotsi.

Kesän aikana jokainen valmentaja haluaa hakea joukkueensa kunnon ja pelivalmiuden sille tasolle, että joukkue kestää koko kauden ajan. Ahvenjärvi korostaa, että hurrikaaninutut hakevat valmiutta kovan harjoittelun kautta.

− Harjoittelu on siksi erittäin kovaa, että pääsemme näyttämään kauden aikana aina parhaan mahdollisen osaamisemme, selitti Akatemia-käskijä.

Erityisesti harjoitusottelussa SaPKoa vastaan näki, että vastustajan pelitavan oppiminen tuottaa hankaluuksia, minkä Ahvenjärvikin myönsi. Siitä huolimatta asiat etenevät päävalmentajan mukaan toivotussa aikataulussa.

− Prosessi etenee suunnitellussa aikataulussa. Harjoitusottelut ovat tärkeitä myös siinä mielessä, että niiden avulla voimme päivittää sitä, missä kohtaa olemme tekemisemme kanssa.

Valtteri Hotakainen kuuluu Ahvenjärven luottomiehiin.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

"Pelaajat oppivat sääntömuutokset kokeilemisen kautta"

Kauden alla suurin puhuttava aihe on ollut sääntömuutokset, erityisesti keskialueen pienentyminen. Hurrikaaninuttujen peliä se ei tule muuttamaan, mutta se tuottaa omat päänvaivansa. Tässä asiassa Ahvenjärvi ei ole luottanut kovaan harjoitteluun, vaan pelaajalle tyypilliseen lähestymistapaan, jossa asiat iskeytyvät selkäytimeen pelaamisen kautta.

− Emme ole harjoitelleet mitään tähän liittyvää. Tarkoitus on se, että pelaajat pääsevät oivaltamaan jutun idean.

− Se tarkoittaa sitä, että pelaajat oppivat sääntömuutokset kokeilemisen kautta. Kysehän on vain hyökkäyssiniviivan järkevästä murtamisesta.

Vaikka viime kaudella jyväskyläläisten käteen jäi ainoastaan yhdeksäs sija, kauden loppupuoli näytti ryhmän potentiaalia. JYP-Akatemia kuului joulun jälkeen Mestiksen kuntopuntarin kärkipäähän.

Viime kauden alkupuolella Akatemia hävisi useita tiukkoja otteluita kokemattomuuden vuoksi. Hyvin kasassa pysynyt runko on jälleen vuoden kokeneempi ja valmiimpi yllättämään haastajan viitta harteillaan.

Kun haastattelu tehtiin SaPKo-ottelun (29.8) jälkihöyryissä, joukkue oli valmistautumassa yhteiseen viikonlopun viettoon. Kauden tavoitteista kysyttäessä Ahvenjärven vastaus oli varsin kiertelevä.

− Meillä on viikonloppuna joukkueen kesken isompi kokoontuminen. Siellä päätetään joukkueen päämäärä ja tavat, joilla siihen päämäärään päästään.

Mutta tavoite kuitenkin on pudotuspeleihin pääsyssä?

− Joukkue luo tavoitteen viikonlopun aikana, päätti Ahvenjärvi pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle