TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Ahoniemelle aukesi paikka Liiga-debyyttiin − "Huono asia, mutta antaa mahdollisuuksia näyttää osaamistaan"

LIIGA / Haastattelu
Ahoniemi taisteli Liigan ensiesiintymisessään mallikkaasti.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilves on kärsinyt viime aikoina sekä tappioista että loukkaantumisista. Loukkaantumisten myötä nuori Niko Ahoniemi pääsi tupsukorvien kokoonpanoon Kärpät-otteluun.

Ilves kärsi 2-0-kotitappion Kärpille. Ottelussa vihellettiin vain muutama rangaistus, mutta silti molempien joukkueiden peli-ilme oli varsin fyysinen. Ilveksen nuori Niko Ahoniemi pääsi tekemään Liiga-debyyttinsä kapteeni Tapio Laakson ja Eemeli Suomen rinnalla ykkösketjussa.

− Hyvältä tuntui pelata. Mutta tappio tuntuu tietysti todella kovalta, totesi Ahoniemi ottelun jälkeen.

Ahoniemi pelasi ketjunsa kanssa pirteästi ja oli Ilveksen ylivoimaisesti pirtein vitja. Ahoniemi huomasi itsekin, että peli kulki.

− Lähdimme peliin hyvällä fiiliksellä. Sovimme jätkien kanssa, että laitamme kaiken likoon. Sitä yritimme, ja onnistuimmekin ihan hyvin. Maaleja ei vaan saatu aikaiseksi.

Ahoniemi oli viime kaudella Ilveksen A-nuorten mukana voittamassa Suomen mestaruutta. Tällä kaudella pääasiassa LeKissä pelannut hyökkääjä mielii saada lisää Liiga-kokemusta.

− Tottakai mieluummin pelaan Liigaa. Jos tarvitsee LeKistä hakea vielä vauhtia, niin sitten mennään tekemään sinne töitä ja yritetään ansaita paikka täältä takaisin.

Ilveksen kokoonpanosta on lyhyen ajan sisään pudonnut sekä Sami Sandell että Teemu Rautiainen. Ykköshyökkääjien loukkaantumiset avaavat paikkoja Ahoniemen kaltaisille nuorukaisille.

− Se on huono asia, että kärkipelaajat loukkaantuvat. Toisaalta silloin meille nuorille aukeaa mahdollisuuksia näyttää osaamistamme.

Liigan ja Mestiksen ero tuli Ahoniemelle selväksi jo ensimmäisen pelin perusteella.

− Täällä ei ole juurikaan aikaa tehdä kiekolla mitään. Parhaani yritin pelata omalla tyylilläni, pohti Ahoniemi.

Nähtäväksi jää, jatkuuko Ahoniemen kausi Ilveksen vai LeKin mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle