Aholle viiden hyökkääjän ylivoima sopi mainiosti − nosti esiin Teräväisen kanssa yhteisen kyvyn

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Irtosihan sieltä vähän hymyä Ahon pojaltakin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Suomi voitti Kanadan erittäin väkevän esityksen jälkeen maalein 5−1. Sebastian Aho saalisti syöttöpisteen joukkueen viidenteen osumaan, ja pelasi muutenkin väkevästi. Seuraavaksi sunnuntaina asettuu vastaan Saksa. Pääpaino on jälleen joukkueen omassa tekemisessä.

− Emme ole vielä sitä alkaneet miettiä. Aamulla on sitten sen aika, mutta varmasti haluamme pitää omista jutuistamme kiinni − aktiivista ja aggressiivista lätkää.

Leijonat hävisi ennen Kanada-ottelua kisaisäntämaalle maalein 3−2. Aho ei ostanut ajatusta siitä, että kyseessä olisi ollut erityinen herätys sinivalkoisille.

− No joo, mutta mielestäni Tanska pelasi sen pelin todella hyvin. On monesti nähty, että peli on suhteessa vastustajaan.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki marssitti Kanada-otteluun viiden hyökkääjän ylivoimanyrkin. Jokainen viisikon lenkki tunnetaan taitavista käsistään.

− Onhan se ihan hauskaa. Olemme tehneet ihan hyvin tulosta, ja tänään voitimme erikoistilanteet tuon tasoista joukkuetta vastaan.

MM-joukkueen varakapteeni ei nähnyt paljonkaan eroa siinä, onko viides pelaaja hyökkääjä vai puolustaja. Ville Pokka pelasi turnauksen neljä ensimmäistä ottelua viivamiehen paikalla.

− En oikein tiedä, eroaako se mitenkään. Teukkakin (Teuvo Teräväinen) pystyy pelaamaan siinä viivassa todella hyvin, ja olemme pelanneet pitkin kautta siten, että olemme jääneet niille paikoille, mitä siinä on ollut. En muista itse pelaanneeni viiden hyökkääjän ylivoimaa aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle