Aaltosen harkittu syöttö pohjusti ratkaisumaalin - "Varmaan johonkin koosteisiin pääsee"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Kemppainen nakutti Juhamatti Aaltosen harkitusta syötöstä ratkaisumaalin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Sitkeä leijonamiehistö sekä suomalaisten sylkykupiksi joutunut Juhamatti Aaltonen hiljensivät jokaikisen haukkujansa torstaina kaatamalla Yhdysvaltojen niskaan jääkylmää vettä. MM-puolivälierän 2−0-voitto tuli äärimmäisen kypsän esityksen ansiosta.

− Yhdysvallat ei saanut paljoa paikkoja, itse olimme kärsivällisiä ja käytimme omat paikkamme. Ei siinä kaverilla hirveästi mitään älyttömiä tontteja ollut. Aika kilpparityylillä pelasimme Yhdysvallat pois paikoilta, Joonas Kemppaisen iskemän 2−0-maalin syöttänyt hyökkääjä analysoi.

Aaltosta lämmittivät myös henkilökohtaiset lukemat. Syöttöpiste ja tehotilaston lämpöiselle jääminen tulivat itseluottamuksen kannalta taatusti oivaan saumaan.

− Tosi paljon lämmittää. Mutta voitto oli tärkein, aika hyvin pelasimme.

Kemppaisen osuma syntyi Aaltosen harkitun syötön ansiosta. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi päivänvalon nähnyt maali käytännössä ratkaisi ottelun.

− Kyllä se ihan hieno maali oli, varmaan johonkin koosteisiin pääsee, laitahyökkääjä virnisteli.

Leijonien turnauksesta on syntymässä hiljalleen tuhkimotarina. Menneitä tappioita ei muistele tässä vaiheessa enää kukaan.

− Olemme keskittyneet vain omiin hommiin, yrittäneet tehdä parhaamme ja nauttia joka hetkestä, jonka saamme täällä viettää. Olemme myös tienneet mitä tehdä ja miten pitää pelata, jotta menestymme. Olemme parantaneet koko ajan peliä, Aaltonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös