TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Aaltoselta mahtipaluu Mehtimäelle

MESTIS / Haastattelu
Espoon Bluesin sopimuspelaajiin kuuluva Miro Aaltonen palasi ryminällä kasvattiseuransa peliasuun. Kolme syöttöpistettä kerännyt 18-vuotias sentteri kuului kentän ehdottomaan parhaimmistoon voitokkaassa Peliitat-kamppailussa.

Viikon lainalle Espoosta Joensuuhun tullut Miro Aaltonen oli ehdottomasti yksi keskiviikkoillan etukäteen mielenkiintoisimmista pelaajista. Aaltoselle ottelu oli ensimmäinen Jokipoikien edustusjoukkueen paidassa.

– Kova vauhti oli pelissä. Ovathan nämä ihan eri luokkaa kuin A-nuorten liigapelit, joensuulaiskiekkoilun kenties suurin lupaus arvioi.

Illan ottelussa Aaltosen ketjukaveri, niin ikään Bluesista lainassa oleva Roope Ranta iski Jokipoikien kaikki neljä osumaa.

– Yksi liigaottelu ollaan vain pelattu yhdessä. Hyvin meillä kyllä natsasi, Roope laittoi kivasti kiekkoa häkkiin, jakoi syöttökone kunniaa.


Miro Aaltosen paluu tuttuun halliin oli ikimuistoinen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Aaltonen lähti Joensuusta Espooseen kaudeksi 2009–2010. Edellisen kerran ärjypaidassa nuorukainen esiintyi vielä C-junioreiden SM-sarjassa. Nyt Aaltosella on kokemusta jo liigapeleistäkin.

Suurimman osan kuluvasta kaudesta Aaltonen on operoinut Bluesin A-junioreissa, jossa lupaus on mättänyt 13 tehopinnaa viidessä ottelussa.

– Hienoa tulla tänne pelaamaan. Mukavia muistoja on tietysti paljon. Mikäli liigapaikkaa ei aukea, mielellään palaisin tänne uudestaankin, mutta se ei ole minun päätettävissäni, kolmen ottelun lainalla oleskeleva hyökkääjä pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle