Aaltonen uransa ihmeellisimmästä maalista: "Löin vain käsille"

LIIGA / Haastattelu
Aaltonen hämmästeli itsekin ottelun voittomaalia.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Raksila räjähti ajassa 46.13. Kärppien 2-1-johtomaali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Juhamatti Aaltoselle merkatun maalin "arkkitehti" ei aluksi edes tajunnut mitä tapahtui.

− Tajusin asian vasta siinä vaiheessa, kun alkoi hirveä meteli ja Ivan (Huml) tuli sanomaan, että kiekko meni maaliin, Aaltonen hämmästeli pelin jälkeen.

"Pelaan kuitenkin isossa roolissa, joten kyllä tuolla jotain muutakin pitää saada aikaan kuin olla aina väärässä paikassa väärään aikaan"

Kiekko meni maaliin Tapparan puolustaja Johan Larssonin lavasta. Aaltonen itse koski kiekkoon viimeksi lyödessään sen päätyyn.

− Harvemmin tulee lyötyä kiekkoa edes päätyyn! Kiitokset menevät kyllä Larssonille, hänhän sen kiekon löi maaliin. Itse en lyönyt muuta kuin Larssonia käsille, Aaltonen virnuili.

Kärpät pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa. Tappara ei päässyt oululaisten puolustuksen läpi edes maalipaikoille. Voitolla Kärpät sai vähintään yhden pelin kaudelleen lisää.

− Ainakin puolustuksellisesti tämä oli paras pelimme. Saimme Tapparan hyökkäykset poikki hyvissä ajoin, eivät he päässeet edes hyville maalipaikoille.

− Puolustajat ja sentterit blokkasivat laukauksia hyvin. Meillä on ollut aiemmin vähän se ongelma, että Tappara on päässyt vetämään kiekot viivasta yläkulmiin, Aaltonen jatkoi.

Omaan peliinsä Aaltonen oli niin ikään tyytyväinen. Hän piti sitä omalla kohdallaan jopa finaalisarjan parhaana.

− Neljäs peli oli minulta ainakin huonoin, joten parannettavaa oli paljon. Pelaan kuitenkin isossa roolissa, joten kyllä tuolla jotain muutakin pitää saada aikaan kuin olla aina väärässä paikassa väärään aikaan.

− Hyvä, että pystyin antamaan jotain joukkueelle takaisin tänään, Aaltonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle