BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Aaltonen: ”Tuntui vain menevän kaikki sisään”

LIIGA / Haastattelu
Ässien murskavoitossa suurimmaksi tehotykiksi nousi alkukaudesta kokoonpanon ulkopuolellakin ja Hämeenlinnassa lainalla ollut Nico Aaltonen, jonka ”sutiminen” tuotti illan ottelussa neljä tehopistettä.

Viime lauantaina KalPaa peräti 8-3-numeroin löylyttänyt Ässät jatkoi murskavoittojen sarjaa, kun Espoossa torstai-iltana isäntäjoukkue Blues jäi jyrän alle. Ässien kuudesta maalista peräti neljässä mukana ollut Nico Aaltonen piti omiensa suorituksesta, mutta miehen mielestä pelin tempo laski espoolaisten selkärangan katkettua.

– Ihan hyvä peli oli kyllä. Varmasti ylivoima oli meidän valttikorttimme tänään. Saimme hyvän lähdön tuohon peliin, mutta sitten 4-1- tai 5-1-maalin jälkeen peli vähän lässähti ja meni vähän virkamieskiekon tyyliseksi, analysoi Aaltonen Blues-ottelua.

23-vuotias Aaltonen on pitkään pelannut SM-liigan puolella pienemmässä roolissa ja neljän pisteen illat ovat kiertäneet miestä tähän iltaan saakka.

– Ei ole kovin monesti tullut, taisi olla ensimmäinen kerta ainakin liigassa. Sanoin juuri jätkille, että täytynee laittaa lottorivit sisään. Pelinä tämä ei kuitenkaan tuntunut niin hyvältä kuin jotkut muut aikaisemmat ovat tuntuneet. Tuntui vain menevän kaikki sisään.

Tuomas Santavuoren loukkaannuttua Ässien ykkösketju meni uuteen kuosiin. Viime aikoina ketjun vasempaan laitaan paikkansa vakiinnuttanut Aaltonen kehuu ketjunsa yhteispeliä.

– Meillä on siinä ketjun sisällä hyvä kemia. [Joel] Armia on yksi parhaimmista ikäluokassaan tai jopa maailmassa ja [Aki] Uusikartano, tai ”Pappa”, niin kuin me häntä kutsumme, komppaa ihan hyvin tuossa. Koitan itse sutia sisään minkä kerkeän, heitti Aaltonen pilke silmäkulmassaan.


Aaltoselle Blues-ottelu oli tuuletusta täynnä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

HPK:ssa itseluottamus kuntoon

Aaltosen alkukausi ei mennyt Ässissä putkeen ja mies siirtyi Hämeenlinnaan lainapestille auttamaan HPK:n loukkaantumiskierrettä. Pelit menivätkin nappiin ja reissu oli miehen omien sanojen mukaan hyvin onnistunut.

– Harjoituspelit lähtivät vähän huonosti liikkeelle ja tiesin itsekin, että ei ihan odotuksia vastannut. Täällä Ässillä oli hyvä lento päällä siinä alkukaudesta ja HPK oli paras vaihtoehto lainan suhteen, kiitos Kerholle siitä mahdollisuudesta.

Aaltonen teki kuitenkin paluun Ässiin marraskuun loppupuolella ja nyt paikka kokoonpanossa alkaa vakiintua.

– Nyt on oma peli kulkenut paljon paremmin lainapestin jälkeen ja oli ehdottomasti piristävä reissu, sain hyvin luottoa ja itseluottamus kasvoi.

Ässät on nojannut paljolti joukkueen tehokkaaseen ulkomaalaiskaksikkoon Tomas Zaborskyyn ja Stephen Dixoniin. Aaltonen näkeekin tärkeänä sen, että nyt myös tehokaksikon takaa löytyy vastuunkantajia.

– Moni pelaaja on ulkomaalaisten takaa nostanut päätään ja näin sen pitääkin mennä. Zaborsky ja Dixon ovat tätä joukkuetta kantaneet aika pitkälle, jos ihan totta puhutaan. Heidän suorittamisensa kannustaa myös muita, joilta saadaan nyt onnistumisia.

Välillä pienissä vaikeuksissa oman pelinsä kanssa ollut Ässät on pystynyt parantamaan otteitaan ja porilaisten asema sarjataulukon kärkisijoilla on vakiintunut. Kevättä ajatellen porilaisten on Aaltosen mukaan pystyttävä pitämään pelin taso korkealla.

– Tässä on vielä kuitenkin pelejä jäljellä. Täytyy se käyrä nostaa koko ajan ylöspäin. Mennään kuitenkin kevättä kohti, niin täytyy se pelaaminen saada vielä paremmalle tasolle. Myös erikoistilanteet tulevat olemaan tärkeässä asemassa keväällä ja sitä hyvää tasoa pitää pystyä pitämään yllä koko ajan.

Ässien pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue saa kärkikamppailuun vastaansa Pelicansin. Aaltosen mukaan porilaisryhmä lähtee keskittymään kovaan kamppailuun heti murskavoiton juhlinnan jälkeen.

– Huomenna alamme keskittyä siihen, otetaan nyt kaikki irti tästä illasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle