Yllätyksestä mahalaskuun – Toni Söderholmin Saksa ei sopeutunut kapeaan kaukaloon: "Täällä ei ole missään piilopaikkoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toni Söderholmin luotsaama Saksa poistuu Pekingistä pettyneenä.

Edellisen miesten olympiaturnauksen suuryllättäjän Saksan kisoista tuli tällä kertaa paha pettymys, kun se putosi karsintakierroksella Slovakialle.

Jo alkusarjan otteluissa Saksa oli odotettua heikompi, ja Toni Söderholmin valmentama joukkue voitti esimerkiksi Kiinan vain yhdellä maalilla. Suomalaisvalmentaja summasi pettymyksen syitä viimeisen ottelun jälkeen.

– Pettymys riippuu siitä, millaiset odotukset olivat. Meillä on monta tavoitetta, mutta peli ei ollut tarpeeksi hyvää. Silloin tulos on tämä, kun emme saaneet parasta irti.

– Meillä kesti yllättävän pitkään päästä kiinni pieneen kaukaloon. Meidän kiekollinen pelaaminen oli pettymys, Söderholm totesi.

Saksan pelaajista suurin osa pelaa kotimaassaan leveässä kaukalossa, mikä Söderholmin mukaan näkyi Pekingissä.

– Kaukalo tekee erilaisen pelin. Jos on taito- tai nopeusvajetta, niin se tulee pienessä kaukalossa nopeasti esille. Täällä ei ole missään piilopaikkoja.

Tulosten ääripäät

Odotukset Saksan kohdalla olivat korkealla ennen turnausta Pyeongchangin hopean ja viime vuoden vahvan MM-turnauksen jäljiltä.

Väistämättä herää mieleen kysymys, että saiko edelliskerran yllätys Saksan luulemaan itsestään liikoja?

– Aluksi se lisäsi innostusta ja uskoa siihen, että pystyy pärjäämään. Puhuimme kyllä, että tämä on uusi joukkue. En kuitenkaan usko, että neljän vuoden takainen pärjääminen vaikutti täällä.

Vaisuksi jäänyt kokonaisuus kulminoitui Slovakiaa vastaan, jonka voittolukemat 4–0 vastasivat pitkälti kaukalon tapahtumia.

– Slovakia pelasi yhtenäisesti ja oli nopea ja vahva kamppailuissa. Emme pystyneet vastaamaan siihen riittävän hyvällä syöttöpelillä, Söderholm päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle