Ylivoimaonnistumiset ja Piitulaisen blokki miellyttivät Roinetta - "Jos nämä haluaa voittaa, niin ne pitää hoitaa"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Jukurit taisteli ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa reiluun kuukauteen, kun se kaatoi Ilveksen 4-3-lukemin. Jukurikapteeni Miika Roinetta täyden pistepotin lisäksi hymyilyttivät joukkueen taisteluasenne sekä ylivoimamaalit.

Jukurit on kuluvalla viikolla keskittynyt putkien katkaisuun. Keskiviikkona HPK:ta vastaan se katkaisi kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa ja perjantaina Ilvestä vastaan se otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten marraskuun 24. päivän, jolloin se kaatoi Sportin kotikaukalossaan. 

Ilvestä vastaan Jukurit pääsi peliin mukaan hankalan alun jälkeen kunnolla toisessa erässä ja karkasikin siinä johtoon. Päätöserässä Ilves järjesti vielä kovan kirin, mutta mikkeliläisryhmän johto kesti loppuun saakka.

− On ollut vähän nihkeää tuon tuloksen suhteen. Nyt ollaan pystytty pelaamaan muutama peli hyvin, mutta tulos on edelleen vähän kiertänyt. Viimeksi saatiin kaksi pistettä ja nyt tälläisessä taisteluillassa pystyttiin hoitamaan kolme pistettä. Tosi iso voitto meille, Jukureiden kapteeni Miika Roine summasi.

− Tiedettiin, että vastassa on taitava ja liikkuva joukkue. Ollaan niiltä kaksi kertaa otettu jo tällä kaudella käkeen ja samoista sijoista pelataan, niin pisteet on vielä isompia. Tänään joka äijä laittoi kaikkensa joukkueelle ja niin se pitää ollakin, jos menestyä halutaan.

Ilves-hyökkääjä Mike Halmon ulosajo toisen erän alussa nousi ottelun käännekohdaksi, sillä viiden minuutin ylivoiman aikana Jukurit onnistui kahdesti maalinteossa ja käänsi erän aikana 2-1-tappioaseman 4-2-johdoksi. Mikkeliläisryhmä on paininut ylivoimatehojen puutteen kanssa, joten onnistumiset lämmittivät kaksi syöttöpistettä ottelussa keränneen Roineen mieltä.

− Oli tärkeää, että onnistuttiin siinä. Monesti noissa vitosissa käy sillä tavalla, että jos et itse tee niistä maalia, niin kaveri saa enemmän niistä virtaa. Se oli iso käännekohta pelille ja hyvä, että saatiin onnistumisia.

− Paljon sitä on käyty läpi ja katsottu videoilta, mitä voidaan parantaa. Aika perusjutuilla se kuitenkin paranee, ihan syötön laadulla ja sellaisella. Ei siinä mitään taikatemppuja tehty.

Voitto vaati kuitenkin veronsa, sillä useampi pelaaja joutui kamppailun tuoksinnassa käymään välillä paikattavana. Roinekin poistui ensimmäisessä erässä hetkeksi kopin puolelle taklaustilanteen jälkeen, mutta hänen kohdallaan syyt löytyivät varusteista.

− Luistinta siinä vähän jouduttiin korjailemaan, ei siinä sen ihmeempää, Roine kertoi.

Yksi ottelussa iskuja ottaneista oli jukurihyökkääjä Jesper Piitulainen, joka heittäytyi viime hetkillä Joose Antosen lyöntilaukauksen eteen. 

− Sitä voi jokainen ihminen miettiä, kun kiekko lähtee 150 kilometriä tunnissa, että miltä se tuntuu. Ei ole ihan hirveän häävi paikka, mutta jos nämä haluaa voittaa, niin ne pitää hoitaa. Iso hatunnosto ja arvostus häntä ja kaikkia muitakin kohtaan, jotka sen tekee, Roine suitsutti joukkuekaveriaan.

Jukurit päättää vuoden 2018 ottelut lauantaina, kun se matkaa KooKoon vieraaksi. Roine lähtee luottavaisena Kouvolan vierailulle.

− Tällä kaudella ollaan pärjätty hyvin KooKoota vastaan, mutta ei se huomiselle mitään auta. Pitää pystyä lataamaan siihenkin. Siellä on hyvin liikkuva joukkue ja iso kaukalo, niin se vaatii vähän erilaista pelaamista.

− Ollaan vielä tylympiä kaikissa pienissä asioissa, kuten kaksinkamppailuissa, kiekon blokkauksissa ja siniviivojen voitoissa. Perustyö tehdään vain vielä paremmin ja onnistumisten myötä energiaa vapautuu vain enemmän ja enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle