Yliopistoon ensi kaudeksi menevä Alex Newhook: "Olen tyytyväinen valintaani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Newhook on ollut Kanadan tehokkaimpia pelaajia MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Suuri osa kanadalaisista pyrkii NHL:ään junioriliigojen kautta. 18-vuotiaiden kisajoukkueen Alex Newhook on kuitenkin päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun, ja hän pelaa ensi kauden yliopistokiekkoa Boston Collegessa.

Alex Newhookille Kanadan edustaminen on iso asia. Jo aikaisemmin kaudella arvokisat kävivät jo lähellä häntä, vaikka hän ei ollutkaan pelaamassa. Tällä kaudella hän pelasi Victoriassa, joka muistetaan vuodenvaihteesta nuorten MM-kisojen toisena pelipaikkana.

− Meillä oli kiireinen otteluohjelma, joten minulla ei ollut mahdollisuutta nähdä kisapelejä. Oli kuitenkin hienoa saada se tapahtuma kaupunkiin ja päästä hieman osaksi tunnelmasta kaupungissa.

− Nuorten MM-kisat ovat iso tapahtuma kanadalaiselle, joten se lisää kyllä intoani päästä osaksi niitä parin seuraavan vuoden aikana. Minulla on kaksi vuotta aikaa, ja haluan todella olla osa joukkuetta.

Ensi kaudella kisoja isännöi Tsekki ja sen jälkeen kisat ovat jälleen hänen kotimaassaan Kanadassa, jossa pääpelipaikkana tulee olemaan Edmonton. 18-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjassa Newhook oli Kanadan paras pistemies, joten hän tulee olemaan varteenotettavia nimiä joukkueeseen jo ensi vuonna.

Newhook on harvinaisuus Kanadan joukkueessa. Siinä missä suurin osa joukkueesta tulee kolmesta Kanadan pääjunioriliigasta, Newhook edusti tällä kaudella Victoria Grizzliesiä Brittiläisen Kolumbian liigassa. Syykin on selvä: Newhook siirtyy ensi kaudeksi Boston Collegeen, eivätkä yliopistosäännöt mahdollista pelaamista WHL:ssä, OHL:ssä tai QMJHL:ssä.

− Olen erittäin tyytyväinen valintaani tähän mennessä. Joukkue on ollut täynnä hienoja pelaajia, ja menen innoissani pelaamaan yliopistokiekkoa ensi kaudella.

− Kävin muutamassa paikassa, mutta halusin pysyä itäisellä alueella. Bostonin alueella on paljon hyviä yliopistoja ja keskusteltuani valmentajien kanssa sekä tutustuttuani kampukseen valitsin Boston Collegen.

Viime vuosien kanadalaisista kärkipelaajista merkittävimpiin yliopistokiekon kautta ammattilaiseksi päätyneisiin pelaajiin kuuluvat Chicago Blackhawksin Jonathan Toews ja Duncan Keith. Yliopistoesikuvien oheen Newhook nostaa esille myös yhden muun nimen:

− Pidän myös Tyson Jostin esimerkistä. Kuten minä, hän pelasi BCHL:ssä ja pelasi hienon kauden Pohjois-Dakotassa ennen läpimurtoaan NHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle