Ylönen ei tuudittautunut murskalukemiin: "Kaikkea pitää parantaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ylönen pääsi kokeilemaan useaan otteeseen ylivoimalla.

Suomi kaatoi Kazakstanin 5−0-lukemin. Maalintekovastuu jakautui laajalle rintamalle, sillä kaikki maalit kirjattiin eri pelaajan nimiin.

Erottuvin ketju oli Suomen kolmosketju sentterinään Santeri Virtanen ja laidoilla Aarne Talvitie sekä Jesse Ylönen. Talvitien maalin lisäksi ketju sai jatkuvasti paineen lisäksi pyöritettyä pitkiä hyökkäyksiä Kazakstanin puolustusalueella.

− Pelaaminen oli ihan ok. Voitto oli kuitenkin hyvä asia, Ylönen avaa.

− Pelissä pitää kuitenkin parantaa ihan kaikkea. Lähteä omista nopeammin ja pysyä kiekossa paremmin. Sitä kautta miehiä maalille ja luoda paremmin maalipaikkoja.

Ylönen itse jäi ilman maaleja, vaikka miehellä muutama paikka maalintekoon olikin. Paikat aukesivat ylivoimalla, joka Suomella on ollut tukkoisaa, ja myös tässä espoolainen näki parantamisen varaa.

Hyökkääjä oli yksi monista suomalaisista joka törmäsi muuriin nimeltä Demid Jeremejev. Kazakstanilainen vahti keräsi niin Suomen joukkueen kuin valmentaja Jussi Ahokkaan hehkutukset.

− Tässä pelissä olisi voinut olla paljon rumemmat lukemat. Hieno peli häneltä, Ylönen kehaisee.

Myös koko Kazakstanin joukkue sai kunnioitusta Suomelta. Ylösen mukaan vähäiset ennakkotiedot korostivat sen tärkeyttä, että peliä lähestytään omien vahvuuksien kautta. 

− Ei todellakaan ollut helppo vastus. He puolustivat tiiviisti ja kamppailivat kovaa.

Nuoret Leijonat viettävät seuraavaksi välipäivän. Seuraavana haasteena on Slovakia, joka asettuu vastaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle