Yksi maali riitti Tapparalle ensimmäisen välierän voittoon - HPK:n Robert Leino: "Vähämaalinen ja tiukka tuijotuskilpailu"

LIIGA / Haastattelu
Tilanteet olivat kortilla Hakametsän torstai-illassa.
Kuva © Jarno Hietanen

— Vähämaalinen ja tiukka tuijotuskilpailu, näin HPK:n hyökkääjä Robert Leino kuvaili Tapparan ja HPK:n ensimmäistä välieräottelua.

Leinon heitto osui oikeaan, sillä Hakametsän kaukalossa nähtiin todella tarkkaa pelaamista. Kaistat olivat tukossa ja maalipaikat vähissä. Loppunumerot 1–0 kuvaavat erinomaisesti kamppailua.

— Meillä se tuijottaminen sitten vähän harhaili toisen erän lopussa ja maksettiin siitä kova hinta, Leino jatkoi.

Jälleen kerran oikeassa. Koko toinen erä oli HPK:lle vaikea, mutta joukkue näytti selviytyvän pukukoppiin kuivin jaloin. Tomas Zaborskyn klassinen pukukoppimaali syntyi vain neljä sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Leinon mukaan maali oli kuitenkin jo unohdettu pukukoppiin astellessa.

— Ei se kyllä tuntunut missään. Nämä ovat sellaisia pelejä, että noita sattuu ja ne pitää heti kyllä unohtaa. Entistä kovemmalla höyryllä pitää vaan sen jälkeen tulla takaisin, Robert Leino muotoili tuntojaan toisen erän lopussa syntyneestä ja lopulta ottelun ainoaksi jääneestä maalista.

— Tottakai me joudutaan puolustamaan tässä sarjassa, se on ihan selvä. Huippujoukkue vastassa, niin välillä joutuu myös puolustamaan ja siitä pitää vaan selvitä, jatkoi vielä Leino toisen erän alakynteen joutumisesta.

Päätöserä oli hämeenlinnalaisilta ottelun paras ja tasoitusmaali ei ollut lopussa kaukana. Myös tältä kaudelta nähtyjä pitkiä kulmavääntöjä hyökkäyspäädyssä alkoi näkymään ja Tappara olikin näissä ajoittain ahtaalla.

— Vastuskin oli nyt kovempi kuin TPS, mutta kyllä meiltä jäi vähän piippuun eikä saatu sitä omaa hyökkäyspeliä kunnolla käyntiin. Pitää pystyä parempaan, Kerhon hyökkääjä linjasi.

Toinen kohtaaminen on HPK:n kotiluolassa Hämeenlinnassa lauantaina. Leinon mukaan tappiosta huolimatta ottelu antoi uskoa seuraavaan kohtaamiseen ja koko sarjaan.

— Ainakin saimme nyt tietää, että meidän oma peli riittää tässä sarjassa ja eikä tarvitse tehdä mitään taikatemppuja. Pelataan oma hyvä peli, niin uskon meidän saavaan lauantaina myös niitä maaleja ja voitetaan peli, lopettaa Leino.

» Lähetä palautetta toimitukselle