Ykköskenttään nostettu Pesonen: "Näytimme olevamme parempi joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen nostettiin Arttu Ruotsalaisen ja Kaapo Kakon laidalle.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Suomi ei alkukankeuden jälkeen jättänyt Norjalle sananvaltaa ottelun hallinnasta ja käveli pohjoisnaapurin yli lukemin 7-0. Ketjukoostumuksien vaihto toi pientä hidastusta alkuun, mutta se ei Leijonia pysäyttänyt.

− Iloisen näköistä pelaamista meiltä. Hyvää syöttelyä ja juonikkuutta maalitilanteissa. Positiivinen maku jäi, Harri Pesonen tiivisti ottelun,

− Meiltä näkyi se että olemme vähän vahvemmalla asemalla luistelukunnon kannalta kuin Norja. Siinä se suurin ero tuli, eivätkä he enää pysyneet meidän kyydissä. 

Pesonen nostettiin ykköskenttään Arttu Ruotsalaisen ja Kaapo Kakon rinnalle. Vaikka kolmikko painoi kiekkoa pää kolmantena jalkana norjalaispäätyyn, kuvioissa ja sijoittumisissa oli vielä hiottavaa.

− Mukavaa oli pelata ja poikien kanssa pyöriä, mutta oli vähän hakemista meidän osalta. Itsekin pelannut koko kauden vasempana laitahyökkääjänä ja nyt olin oikealla laidalla. Ruotsalaisen kanssa pelasin jo Karjala-turnauksessa yhdessä että oli siinä mielin helppo nousta vitjaan, kommentoi Pesonen.

Ensimmäisen vartin aikana Norja sai pisimmät paineistuksensa Suomen päätyyn, mutta palasten loksahtaessa kohdalleen Suomi käänsi paineen norjalaispäätyyn lähes koko loppu ottelun ajaksi.

− Maalit nostavat meidän mieltä ja laskevat heidän mieltä. Karvasimme hyvin ja saimme heille sellaisen olon, etteivät he pääse mihinkään oman alueen lähettyviltä. Oli siinä paljon meidän hyvyyttäkin. Emme ole ehkä numerollisesti noin paljoa Norjaa edellä, mutta näytimme olevamme parempi joukkue.

Norja oli jo iskenyt ottelun alussa kiekon Suomen verkkoon, mutta maalivahti Eetu Laurikainen ehti työntää maalin pois paikoiltaan ja ottaa takaiskun sijasta rangaistuksen. Riski kannatti, eikä Norja saanut kuin torjuntoja JYP-veskarille. 

− Jos tarkoituksella teki, niin oli hyvää pelin lukua. Taktinen teko ottaa maali pois paikoiltaan ja ottaa riski alivoiman muodossa. Noita sattuu välillä ja hyvä että veskarikin pelaa kiekkoa eikä ammu aina sokkona laitaa pitkin, Pesonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle